Tip os log ind
Stoplite-Photo.com Søndergade 48B 8740 Brædstrup

SIF-reform og Løkke-reform

18. januar 2019, 13.20

Jeg har altid har holdt på at se muligheder frem for begrænsninger. Og MJA er da mulighedernes avis for øjeblikket.

To store reformer er under udarbejdelse.

Lad os tage SIF først. Lars Larsen er mulig storinvestor i SIF, primært for at bevare klubben på lokale hænder. Én af de gode ting ved Dyne Larsen er, at han ved hvad det vil sige at være kulturskaber og kulturbærer. Og han ved også noget om, hvor man i det lange løb skal placere nogle »kulturbetjente« for at processen skal lykkes.

Held og lykke til Kent Madsen og Lars Larsen og andre der vil være med, - og til min hjerteklub SIF.

Og så til Lars Løkkes nye sundhedsreform. Den tror jeg er rigtig, når og hvis det er den faglige styring og dygtig logistik, der sættes øverst på ønskelisten. Patienten i centrum, nærhed til sundhedshuse hvor ens egen læge har mere- og medindflydelse på behandlingsforløbet.

Og her er det lige så vigtigt som i Jysk, SIF og alle andre store virksomheder, at Løkkes sundhedsreform starter med den rigtige kultur.

Den har jeg allerede mødt. Jeg har nemlig på det seneste været ude og inde i sundhedssystemet. En kikkert-nyreoperation før jul gav efterfølgende komplikationer, og er nu kommet til at strække sig over en lidt længere tid, end jeg havde ønsket mig. På Viborg Sygehus mødte jeg et fantastisk hjælpsomt personale.

Og herhjemme i Bryrup har en hel ny og rar verden åbnet sig for mig. Jeg har nemlig i lang tid undret mig over, hvad alle de små grå biler med påtrykt »Silkeborg Kommune« - som kører rundt og parkerer forskellige steder i vores lille by Bryrup - laver.

Det er hjemmeplejen.

Og da jeg skal have skiftet en forbinding lige over min hofte ved operationshullet to gange om ugen, kommer de nu også til mig.

Én af de første aftener i julen fik jeg en lidt større gennemblødning. Jeg havde behov for et omgående skift.

Jeg rang akutnummeret. Sygeplejersken oplyste, at hun ville være der om 15 minutter. Jeg sagde, at så var kaffen klar. »Kaffe« sagde hun, »det har jeg ikke tid til, men jeg har al den tid der er nødvendig til dig«.

Wauuuuuuu for en kulturskaber.

Kære Løkke. Varme hænder og nærhjælpen er allerede i vort samfund. Lad hjemmeplejen og det glade dedikerede personale på gulvet på Viborg Sygehus være dine byggeklodser i din nye reform.


Ordet er dit