Tip os log ind
Kent Madsen.
Foto: Jakob Stigsen Andersen

SIF får kæmpe halvårs-overskud

Millionerne vælter ind hos SIF, der for første gang har overskud på fodboldforretningen
30. august 2018, 09.04

FODBOLD Økonomien har det forrygende i Silkeborg IF.

Selskabet bag det professionelle fodboldhold kom her til morgen ud med et kæmpe halvårs-overskud på 22,7 millioner kroner.

- Det er dog vigtigt at understrege, at det gode resultat i fodbold er en konsekvens af et ekstraordinært godt transferresultat på 21,3 mio. kr. med baggrund i salgene af Robert Skov, Jens Martin Gammelby og Sammy Skytte. Vi spiller som bekendt i næstbedste række i denne sæson, og resultatet betyder, at vi har opnået en økonomisk robusthed, der gør det muligt at lave et sats på fodboldfronten, siger Silkeborg IF Invest A/S' adm. direktør, Kent Madsen.

Selskabets fodboldforretning er for første gang i nyere tid overskudsgivende - i første halvår af 2018 er der således et overskud på 17,5 mio. kr. mod et underskud på 4,3 mio. kr. for samme per¡ode sidste år, en udvikling ledelsen finder tilfredsstillende.

Den gode økonomi betyder konkret, at SIF efter nedrykningen ikke har været tvunget til at foretage tilpasninger i samme omfang, som ved tidligere ophold i næstbedste række, men i store træk kan køre videre på »superliganiveau«.

- Det vil kunne ses i tallene på den lange bane. Vi fastholder forventningerne til årets resultat, et overskud på 15 til 25 mio. kr., men med tilføjelsen, at det bliver i den lave ende af intervallet. Dermed fortæller vi også, at vi forventer underskud i 2. halvår, siger Kent Madsen.

SIF-koncernen har aldrig stået stærkere rent økonomisk. Omsætningen for første halvår lyder på 65 mio. kr. mod 35 mio. kr. året før, og egenkapitalen nærmer sig 200 mio. kr. Desuden vil året for første gang i selskabets historie give en omsætning på over 100 mio. kr. Den kraftige vækst har baggrund i to ting - erhvervelsen af Papirfabrikken Hotel Radisson Blu sidste sommer og aktivitetsniveauet på byens nye stadion, Jysk Park. Desuden har deltagelsen i pokalfinalen Kr. Himmelfartsdag også bidraget til den øgede omsætning.

- Det er jo nogle ret solide vækst-tal, vi kan præsentere, og de er udtryk for, at vi har styr på det forretningsmæssige. Nedrykningen fra Superligaen er dog et betydeligt bump på vejen, understreger Kent Madsen.

Ledelsen anser fortsat mulighederne for at realisere målet om oprykning som gode efter at have taget konsekvensen af den dårlige start med udskiftning på cheftrænerposten og genindsættelse af Jesper Stüker som sportschef.

- De første seks runder har imidlertid også vist, at der er mange tætte kampe i NordicBet Ligaen, så vi kommer til at kæmpe for det. Vi kommer også til at bruge en væsentlig del af overskuddet til at finansiere den kommende sæson på næstbedste niveau, siger Kent Madsen.


Ordet er ditMere Sport
Analyse af Markussen-sagen:

Forbundet sætter BSV under pres

Efter Markussens skade:

BSV-træner kræver handling fra DHF