Tip os log ind
Foto: Martin Ballund

Søhaven, igen, igen - glem cementen!

16. april 2018, 11.53

Grøn Oase Det er et særkende for Silkeborg, at indkørslerne til byen er smukke, næsten ligegyldigt fra hvilken side man nærmer sig. Horsensvejen gennem Kobskoven og forbi søerne, Århusvejen gennem Hårup Sande og Nordskoven, Sejsvejen, Herningvejen gennem Lysbro skov og Gjessøvejen gennem Vesterskoven. Pludselig er byen der!

En undtagelse er Viborgvejen. Her kommer man fra et neutralt, ikke særligt interessant landskab, ind via den ret ordinære, for ikke at sige kedelige, Borgergade, men det rådes der så bod på, når man kommer til hjørnet Borgergade, Ansvej. Som der ser ud nu, kan man glæde sig over det dejlige frie kig, man har udover det åbne, grønne område og den blinkende sø mod sydvest og mod byens profil. Et rigtigt »Silkeborgkig«. Ikke mindst om aftenen, når man passerer stedet, er det et smukt syn med byens mange lys spejlende sig i søen.

Her har man villet opføre et stort og højt beboelsesprojekt, der ville have skabt mørke, skygge, mikroklimaproblemer m.m., og som helt ville spolere det dejlige kig, der nu kan nydes.

Det ville have skabt boliger for et meget begrænset antal beboere - og fortjenester til en endnu mindre gruppe investorer.

I det centrale Alderslyst er der, i modsætning til fx i Sydbyen, ingen grønne oaser af betydning, som de mange tusinde lejlighedsbeboere i området kan nyde godt af. Alders-lystborgerne er underprivilegerede i så henseende. Så fremkom der en rigtig god ide om et grønt, rekreativt aktivitetsområde for de mange lokale borgere. Hvordan det konkret kan udformes, må man jo diskutere, men her er der en enestående mulighed for at skabe et helle til glæde for en meget stor del af lokalbefolkningen. Hyggelige søndage, sommeraftener, legende børn, måske lidt grill, et lille arrangement engang i mellem, et sted hvor seniorerne kan sidde og nyde livet. Livskvalitet! Så kære politikere - drop byggetankerne, glem cementen, tænk grønt - og skab oasen!


Ordet er ditMere Debat