Tip os log ind
Blicheregnens Museumsforening skal på bunkerbesøg.

Sensommerudflugt med museumsforening

31. august 2018, 10.30

THORNING Blicheregnens Museumsforening har i år den 8. september planlagt en sensommer-udflugt til Kryle befæstningen og Ringkøbing.

Første stop bliver den lille havn Røjklit ved Stadil Fjord. Her spiser man og her kommer museumsinspektør Christion Thomsen Ringskou til. Han er ansat ved Ringkøbing-Skjern Museum og var ansvarlig for den udstilling, der blev skabt på Ringkøbing Museum i 2012 efter, at en storm i 2008 havde blotlagt en mandskabsbunker fra anden verdenskrig med alt inventar næsten intakt. Bunkeren var en del af den store Krylebesfæstning nord for Søndervig. Det fantastiske var, at en tysker ved navn Gerhard Saalfeld, der under flere besøg i området uden held havde ledt efter den bunker, han som 17-årig marinesoldat havde boet i, nu pludselig genså det hele og endda fandt nogle af sine ejendele, som han havde efterladt ved krigens slutning.

På udflugten besøger man Krylebefæstningen, hvor man hører mere.

Bagefter besøger man Ringkøbing Museum, hvor der stadig er en bunkerudstilling, samt en udstilling med alle de bombefly, der efter endt togt over de store byer i Tyskland blev skudt ned over Vestjylland. Til sidst drikker man kaffe i museumshaven.


Ordet er ditMere Thorning
Midtjyske Meninger

Krig og kultur