Tip os log ind
  • 1/: Werner Schmidt med sin fars soldaterlogbog fra 1930'erne. Også mange soldaterbilleder og officielle papirer fra krigens tid er blevet gemt som et vidnesbyrd om faderens liv. Ligesom sine forældre har Werner Schmidt, der nu nyder pensionisttilværelsen i Balle med samleveren Jytte Christensen, prøvet lidt af hvert. Han er uddannet tjener og har arbejdet i restaurationsbranchen i 50 år. Han har blandt andet drevet restauranten på Vrads Station, været barchef på Englandsbådene, haft Julsø Grill & Bodega i Sejs, Bodega Fem Øller i Femmøller og Rønbjerg Færgekro. Indimellem har han arbejdet syv år med at pille asbest ned rundt om i store dele af Tyskland.
    Foto: Jakob Stigsen Andersen
  • 1/: Ligesom sine forældre har Werner Schmidt, der nu nyder pensionisttilværelsen med samleveren Jytte Christensen i xxx, også prøvet lidt af hvert. Han er uddannet tjener og har arbejdet i restaurationsbranchen i 50 år. Han har blandt andet drevet restauranten på Vrads Station, været barchef på Englandsbådene, haft Julsø Grill & Bodega i Sejs, Bodega Fem Øller i Femmøller og Rønbjerg Færgekro. Indimellem har han arbejdet syv år med at pille asbest ned rundt om i store dele af Tyskland.
  • 1/: Otto Schmidt var tysk soldat i ni år fra 1936 til 1945 - de sidste tre år ved Feld-Luftmunitionslager Christianshede 6/XI, som tyskerne kaldte ammunitionslageret i Hjøllund. Han var oprindelig uddannet værktøjsmager, men arbejdede blandt andet også på Danfoss, som operasanger, glaspuster og i sin tid i Silkeborg ved vvs-firmaet Blika, på den daværende busfabrik DAB og i Arbejdernes Fællesbageri. Som tysk soldat blev han i 1943 såret på Østfronten, da han blev ramt ved tindingen af en granatsplint. Den sad der til hans død, da lægerne ikke turde fjerne den.
  • 1/: Werner klædt i lederhosen, seler og skjorte sammen med sin mor, Gerda Gam Christensen. Han husker endnu sin første skoledag på den daværende Østre Skole i Silkeborg: - Jeg var den eneste, der kom i lederhosen.
  • 1/: Gerda Gam Christensen og Otto Schmidts bryllupsfoto. Den tidligere tyske soldat og silkeborgenseren blev gift i Sønderborg i 1949. Året efter blev parrets eneste barn, Werner, født.

Selv ikke en verdenskrig kunne skille dem ad

For Werner Schmidt fra Silkeborg er lørdagens Bunker By Night i Hjøllund noget ganske særligt. Det var her i tyskernes ammunitionsdepot, at hans mor og far i 1943 mødtes og faldt for hinanden med et brag
29. august 2018, 19.29

SILKEBORG/HJØLLUND Werner Schmidt fra Silkeborg er en af flere tusinde gæster, som ved dette års Bunker By Night på lørdag indtager tyskernes ammunitionsdepot...

30 dages abonnement GRATIS - så kan du læse alt online indhold, læse e-avisen og få adgang til det elektroniske arkiv.

ja tak, lad mig prøve!

Allerede abonnent? Log ind