Tip os log ind

Så skete ulykken

25. april 2019, 13.22

TRAFIKFARLIG En stille onsdag aften blev afbrudt af et øredøvende brag. Det var lyden af en bil, der røg af vejen og ramte marken. Vi kunne følge lygterne, der pludselig pegede i den helt forkerte retning, mens bilen gled 75 meter henover den regnvåde mark og ind i naboens have.

Min kone kører til daglig ambulance, så hun rejste sig hurtigt og sagde resolut: »Jeg løber derover!«.

Det kan da heller ikke overraske os lokale, at en bil kører af vejen på Dybdalsvej ved Sorring. Det er en vej, som teknisk forvaltning i årevis må have vendt det blinde øje til. Kommunen kigger dog forbi en gang om året for at hælde stenmel på siderne af vejen. Det skyller hurtigt væk igen - men det er da betænksomt af kommunen. Deres betænksomhed når vi dog sjældent at tænke på, når vi og en anden bil begge må køre med to hjul i rabatten for at komme forbi hinanden. Vejstriber eller vejpræster er det heller ikke blevet til. Og det er til trods for, at vejen har et sving på over 90 grader.

Som nytilflytter til Dybdalsvej blev vi inviteret til velkomstmøde i Silkeborg Kommune. Borgmesteren startede ud med at fortælle, at Silkeborg Kommunes indbyggere er fordelt så halvdelen bor i Silkeborg by og den anden halvdel i oplandet. Derefter brugte han så resten af tiden på at fortælle, om alle de spændende ting, der sker indenfor byskiltet i Silkeborg. Og vi ved det jo godt, vi bor helt ude i Sorring. Det er langt fra rådhuset og alle de prestigefyldte projekter. Til gengæld mærker vi Silkeborgs titel som Outdoor hovedstad. Der er hundredvis af cyklister hver eneste uge på Dybdalsvej. Når jeg ser cyklisterne komme trampende i pedalerne, sender jeg tit en lille bøn opad! At de må klare den på den smalle vej, hvis der kommer en lastbil, og at de ikke i stedet ender på kirkegården ved den nærtliggende Dallerup Kirke. Men bønnerne bliver mere inderlige, når jeg tænker på, at det en dag bliver mine børns skolevej. De får nok aldrig lov at cykle de 2,5 km til Sorring Skole. Skolen går nemlig kun til 6. klasse, og til den tid er de stadig ikke store nok til at cykle på Dybdalsvej.

Da min kone kom tilbage fra trafikulykken, kunne hun fortælle mig, der lykkeligvis ikke var sket noget med de to i bilen. De var i chok, men ingen skrammer.

Men kære kommunalpolitikere, hvad med at I kørte en lille tur på Dybdalsvej? Vær for Guds skyld forsigtige! For her kommer rigtig mange lastbiler i hverdagene. Der er mange cyklister. Og så er det ovenikøbet en af de smalleste og mest hullede veje i kommunen.


Ordet er ditMere Debat