Tip os log ind
  • 1/: Allerede da Carsten Gammelvind gik på efterskole, prøvede han at blive dommer. - Men jeg var ikke rutineret nok til at tage dommerkort på det tidspunkt. Der sad et par ældre herrer, som trak rundt med mig i manegen. Jeg var ikke skarp nok i teorien, forklarer 50-årige Carsten Gammelvind, der nu har været dommer i 10 år. ?
    Foto: Martin Ballund.
  • 1/: Carsten Gammelvind, der til daglig arbejder som sælger, dømmer gennemsnitligt tre kampe om ugen. Han spiller også selv oldboys-fodbold. Det er på grund af børnene og de unge mennesker, at han er dommer. Det er dem, han helst vil dømme, men tjansen med fløjten for de ældre fodboldspillere tager han også med.
  • 1/: Jeppe Jepsen, Grauballe UFG En god dommer bevarer overblikket og gider småsnakke og forklare. Jeg forstår ikke, at nogen gider være dommer. Det er et utaknemmeligt job, og der er altid nogle, som er utilfredse. Jeg skal i hvert fald ikke være dommer. Men det er heldigt, at der kun skal bruges én dommer til 22 spillere.
    Foto: Benedikte Storgaard Clausen
  • 1/: Morten Høgh, Grauballe UGF Sådan en dommer, som vi har i dag, er god. Han forklarer sine kendelser og hidser sig ikke op. En dommer skal være neutral og ikke lade sig gå på. Jeg tror aldrig - arh måske - at jeg har brokket mig. Det kan ikke hjælpe noget, for du ser jo aldrig, at dommeren ændrer sin dom. Men hvis jeg undrer mig over noget, så spørger jeg.
  • 1/: Jacob Sørensen (venstre), Silkeborg B78 Dommeren skal være retfærdig, og så skal han ikke være gal. Det gider man ikke. Det kommer an på situationen, hvordan jeg selv er over for dommeren. Jeg kan måske godt selv blive lidt sur, hvis der er noget, jeg ikke er enig i. Brian Madsen Han skal dømme ens mod begge hold, og så skal han ikke diskutere. Man skal ikke kunne rykke hans kendelser.

»Så længe spillerne taler internt, er jeg døv«

50-årige Carsten Gammelvind fra Sejs-Svejbæk er dommer på 10. år. Han har rutinen og de rette midler til at fløjte oldboysspillere gennem en fodboldkamp, men bliver kritikken personlig, siger han stop
23. maj 2019, 13.00

SILKEBORG/SEJS-SVEJBÆK »Næste gang tager vi frisparket, dommer. Det var med knopperne forrest ...«En af fodboldspillerne løfter armene, mens han kigger på...

Allerede abonnent? Log ind her