Tip os log ind

S holder fast i regionerne

13. august 2018, 13.14

REGIONERNE Nu rasles der igen med sablen over for regionerne.

De skal nedlægges, de er overflødige, det vil være mere rentabelt uden dem - sådan lyder det fra Dansk Folkeparti godt suppleret af Konservative og LA.

Men nej, Socialdemokratiet mener ikke, at regionerne skal væk fra det danske landkort.

Regionerne gør det godt, ja faktisk bedre end godt. De er effektive og dygtige til at levere den sundheds- og sygdomsbehandling, som vi efterspørger som borgere i Danmark. De krav, regeringen har forlangt opfyldt fra regionernes side, har de levet op til, og dermed løfter de opgaven med at levere et hurtigt, sikkert og effektivt sundhedssystem.

For Socialdemokratiet er det vigtigt at holde fast i den nærhed, der er i regionerne. Regionsrådet er valgt af en regionens borgere, og rådsmedlemmerne kan hvert fjerde år skiftes ud, hvis vi ikke er tilfredse med rådets dispositioner. Erstattes regionerne af et landsdækkende sundhedsvæsen er det slut med nærheden. Og slut med beslutninger truffet i landsdelen. Måske ville vi endda blive tvunget til at overtage Sundhedsplatformen, som i den grad volder problemer på alle sygehuse i hovedstaden og i Region Sjælland.

Ingen tror vel på, at centrum for dansk sundhedsvæsen vil komme til at ligge i Aarhus i tilfælde af regionernes nedlæggelse. Centrum vil uden tvivl blive i København, selv om hovedstaden ligger helt perifert i landet. Alle kan vel huske den indædte kamp, da Danmarks første partikelkanon til kræftbehandling skulle placeres. Kun en vedholdende og fælles kamp fra de jyske regioners side sikrede, at partikelkanonen fik hjemsted i Århus.

Jeg mener, at regionerne er med til at sikre, at der fortsat er en mulighed for alle for at komme til specialbehandling uden at skulle rejse til København.

Socialdemokratiet kommer i den kommende valgkamp til at understrege, at vi ønsker at bevare og udvikle regionerne i stedet for at nedlægge dem.


Ordet er ditMere Debat