Tip os log ind

Rygraden i Silkeborgs grønne strategi?

21. marts 2018, 12.32

Bæredygtigt Da jeg læste Johan Brødsgaards indlæg 17.3.2018 i MJA, forbløffedes jeg over den vage udmelding ift. overskriften »Klar grøn strategi«: hvis indlægget virkelig er de Radikales/Silkeborg Kommunes bedste bud på at gøre kommunen CO2-venlig inden 2025, så er det virkelig sørgelig læsning.

Silkeborg Kommune skriver ganske rigtigt på deres hjemmeside, at der er »udviklet et værktøj til at styrke udviklingen af vores samfund i en bæredygtig retning«, men det er simpelthen bare ikke godt nok med visioner, når der ikke er konkrete handlinger bag: 2025 rykker nærmere med lynets hastighed!

Og med konkrete handlinger, stiller jeg spørgsmål ved bl.a.:

Omstilling af vores energiforsyning til vedvarende energi - menes der at vi skal have et affaldsforbrændingsanlæg i tillæg til vores solvarmeanlæg?

Vindmøller, hvortil tilskuddet blev udfaset pr. 28.2.2018 - hvilken slags møller tænkes der på, og er det i så fald Silkeborg Kommunes hensigt at indgå i både opsætning og drift af nye vindmøller?

Energirenovering i forhold til energieffektiv renovering af eksisterende bygninger/CO2-neutralitet som krav til nybyggeri: mig bekendt er dette allerede igangsat og flere mål opnået?

Busser på biogas: Hvorfor forlanges der ikke, at de skal være el-drevne? Og hvad med kommunes egne biler, der bestemt ikke er CO2-venlige: hvorfor kører de ikke på el/hybrid?

Silkeborg Kommune har et stort geografisk område, hvor der i høj grad bør skabes grobund for, at erhvervs- og forretningsmæssige virksomheder med speciale i cirkulær økonomi, inddrages i kommunens grønne strategi.

Danmark er en af de førende i verden, når det kommer til at forstå og benytte vedvarende energi. Den position skal vi beholde og udbygge, og derfor mener jeg, at Silkeborg Kommune målrettet skal støtte innovation på det grønne område samt være en professionel institution og foregangsmand ift. udviklingen indenfor den grønne strategi. At lægge ansvaret og initiativet ud til borgerne er i mine øjne en falliterklæring fra Silkeborg Kommune, underforstået: »vi er bare ikke dygtige nok selv ...«

Derfor er jeg meget spændt på at se de Radikales, SF og Alternativets bud på Silkeborg Kommunes fremtidige grønne energiforsyning.


Ordet er ditMere Debat