Tip os log ind
Her et billede fra den meget velbesøgte åbning af udstillingen »Skabt af Ler« den 5. maj i år. Udstillingen løber frem til og med den 21. oktober, og på søndag er det muligt at få en guidet rundvisning.
Foto: Museum Silkeborg.

Rundvisning i Skabt af Ler

14. august 2018, 14.02

silkeborg På søndag den 19. august er der værksted og rundvisning på Museum Silkeborg i forbindelse med udstillingen »Skabt af Ler«.

Dermed har man mulighed for at få et mere indgående indtryk af Museum Silkeborgs store særudstilling, der er et overflødighedshorn af lokalt lertøj, som er skabt, brugt eller er indsamlet lokalt.

Det omfatter alt lige fra bondestenalderen til i dag. På udstillingen kan man blandt andet se lertøj fra de lokale pottemagere Niels Nielsen (1879-1973) og Knud Jensen (1906-1990), lertøj og pottemagere, som fik afgørende betydning for Asger Jorns tilgang til den keramiske kunst.

Søndag eftermiddag er det desuden muligt at se pottemager Annie Nyhus Hansen, der vil arbejde i museets pottemagerværksted, og museumsinspektør Keld Dals-gaard Larsen giver rundvisning i udstillingen. I museumscafeen vil Nationalmuseets gamle film fra 1943 om pottemageriet i Sorring blive forevist.


Ordet er ditMere Kultur