Tip os log ind
Eskild Ebbesen fotograferet på den røde løber under DR-showet, som fandt sted i Herning.
Foto: Flemming Hansen


Roeren Eskild Ebbesen hyldes med passage i Silkeborg

Ved DR Sportens store arrangement lørdag aften fik den lokalfødte roer en passage tæt ved roklubben på Åhavevej
07. januar 2017, 23.17

SILKEBORG Den verdenskendte roer Eskild Ebbesen har fået opkaldt en passage i Silkeborg efter sig, nemlig »Eskild Ebbesens Passage«.

Det skete ved det store DR-show, Sport 2016, hvor lokalfødte Eskild Ebbesen lørdag aften blev optaget i sportens prestigefyldte Hall of Fame.

I samme forbindelse blev der stillet direkte om til Silkeborg Roklub på Åhavevej. Her stod klubmedlemmer med flag og var således direkte med til at hylde en af klubbens helt store profiler gennem tiden.

Det var nemlig i Silkeborg, at Eskild Ebbesen begyndte sine første år som roer, da han var 15 år.

Nu har Silkeborg Kommune så i anledning af Hall of Fame-titlen udpeget passagen til ære for guld-roeren. Den ligger mellem roklubben og hjejle-selskabets værksteder.

Eskild Ebbesen er født og opvokset de første 19 år på en gård nær Fårvang, hvor han i sin fritid hjalp sine forældre med at dyrke jorden.

Siden fulgte en stor karriere som roer i den berømte »guldfirer«.

Borgmester Steen Vindum var også med direkte under showet, og han sagde, at det nu var på tide, at Silkeborg gav lidt tilbage.

- Du har været en stor inspirationskilde for mange af vores unge talenter gennem tiden. Derfor er det på tide, at vi giver noget tilbage. Så næste gang du besøger Silkeborg, så har du din egen passage, sagde Steen Vindum.

Eskild Ebbesen var sammen med mange andre sportsstjerner mødt op i Boxen i Herning lørdag aften.

Se billeder fra showet i galleriet.


Ordet er dit