Tip os log ind
Kasper Eistrup, tidligere forsanger og guitarist i bandet Kashmir, har bevæget sig ind i billedkunsten. »Fragmentarium« er titlen på den særudstilling, Det Nationalhistoriske Museum viser med Kasper Eistrups billedunivers - her et portræt af musikeren David Bowie, som Kasper Eistrup blev venner med over en snak om kunst og musik i 2005.

Rockmusiker maler portræt af kronprinsen

Kasper Eistrup fra gruppen Kashmir udstiller på Frederiksborg Slot
08. november 2018, 12.00

UDSTILLING Den 16. november åbner kronprins Frederik billedkunstneren Kasper Eistrups første store retrospektive udstilling på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot. I forbindelse med udstillingen afsløres et nyt portræt af kronprinsen, der er bestilt af museet.

Kasper Eistrup, der tidligere har gjort sig bemærket som en fremtrædende rockmusiker i gruppen Kashmir, har i de seneste år udelukkende helliget sig billedkunsten. Eistrup har gennem hele livet tegnet og malet, og har deltaget i flere kunststillinger siden 1999. Udstillingen »Fragmentarium« omfatter mere end 70 værker, der sætter det nye portræt af kronprinsen i relation til kunstnerens samlede ouevre.

Blandt de udstillede værker er den store udsmykning til Axel Towers, »The Spider«, hvor man bl.a. kan se portrætter af arkitekten Lene Tranbjerg og sangerinden Mø. Eistrup benytter sig af mange forskellige teknikker og sætter gerne fragmenter fra forskellige betydningsuniverser sammen, så nye fortællinger skabes. - Kasper Eistrup skaber med sin kunst helt unikke universer, hvor mennesker og symbolladede genstande og rum væves sammen på en stemningsfuld og meget vedkommende måde. Det er en stor glæde for museet, at vi som de første kan præsentere en stor udstilling, der kommer rundt om Eistrup som menneskeskildrer, og som med portrættet af Kronprinsen får blivende betydning for museets samling, siger Mette Skougaard, direktør på Frederiksborg.

På udstillingen kan man også se nogle af Kasper Eistrups installationer, hvoraf én er udført specielt til udstillingen på Frederiksborg.


Ordet er ditMere Navne