Tip os log ind

Ro på landet, støjmålinger, huspriser og motocrossklubber

12. januar 2018, 12.52

Motocrossbane Så kom vi ind i 2018 og fik afsluttet det kommunale valg. For »Ro på landet« har det været en travl tid, hvor vi har skrevet læserbreve og deltaget i vælgermøder. Om det kommer til at få nogen betydning for placeringen af motocrossbanen er stadigt uvist, men at en journalist kaldte os det »12. parti« i kommunalvalget i Viborg, tager vi som et tegn på, at vi har fået gjort opmærksom på sagen. Det har været hårdt og slidsomt, men helt sikkert også lærerigt, at stille sig op foran større forsamlinger og tale »dunder« til politikerne. Jeg selv var til mit første møde på et arrangement i Lederne (fagforeningen) tilbage i juni måned. Det har ligeledes været hårdt at måtte iagttage, at hvad vi betragter som indlysende projekt-stoppende fakta, i politikernes verden er, om ikke uvæsentlige oplysninger, så i hvert fald ikke faktorer, der umiddelbart stopper noget som helst.

Alt kan gradbøjes og drejes. Selv støjmålinger er gennemsnitsmålinger! Som de har opdaget i Silkeborg ved den nye motorvej, og i Skrydstrup, hvor de nye F-35 kampfly skal stationeres. Støjmålingerne er et skrivebordsarbejde, da flyene jo ikke er leveret endnu, lavet som et gennemsnit over alle ugens dage inklusive søndag, hvor de jo ikke flyver (som de lokale bemærker). Målingerne er foretaget som et gennemsnit for alle 27 fly, selvom nu 7 af de nye fly skal placeres permanent i USA.

På samme vis forsøger man nu at bilde os ind, at motocrossbanen ikke vil støje mere end en opvaskemaskine. Dette resultat får man ved at lave en gennemsnitsmåling over 1 time, hvoraf man holder pause i 30 minutter. Vi har allerede fået fortalt af motocross klubbens formand, at man agter at ansøge om fritagelse for at holde kørepauser, så man kan »larme igennem«. Det er som om, at vi har sat os i stillekupéen i toget, men her kommer det larmende selskab, der ikke ønsker at respektere det, og konduktøren gør intet. Tværtimod.

I Ro på landet har vi lavet en lille Youtube video, som vi syntes beskriver ganske godt, hvad vi reelt kan forvente os - søg på »Ro på landet« på Youtube).

Jeg kan kun ønske, at folkene bag motocrossbanen hurtigst muligt får udskiftet deres opvaskemaskine. Ligeledes vil jeg ønske, at de og politikerne tænker en ekstra gang over, hvad det er, de ødelægger i deres higen efter at placere en motocrossbane tæt op af Vindum Skovs stilleområde. Vi har allerede dokumentation for, at ejendomsmæglerne trækker 30% fra forventet salgspris i tilfælde af, at motocrossbanen anlægges! Altså en stavnsbinding af folk, der troede sig sikre på, at de boede i et støjfrit område. Sikret af Viborg byråd, som udlagde Vindum Skov til støjfrit område. Lad os nu se det nye byråd gøre det eneste rigtige: drop placeringen af motocrossbane på Bjerring Hede og fasthold udlægningen af Dalgas Plantage til støjende aktiviteter!

Velkommen til 2018, men stadig ikke velkommen til motocrossbane på Bjerring Hede!


Ordet er ditMere Debat