Tip os log ind
  • 1/: Tre ansatte fik samlet løftet reol og mur, som børn og voksne lå under, så de e kunne komme fri og blive kørt til sygehuset. Det ene barn med brud på knogler.
  • 1/: Områdeleder Anne-Mette Marling - chokeret over ulykken, hvor både reol og mur væltede ned over børn og ansatte.

Reol og mur vælter ned over børn og voksne i børnehave: Barn er kommet alvorligt til skade

Fem ambulancer sendt til Rødkærsbro Børnehus, hvor personalet er i chok efter ulykke og modtager krisehjælp
12. september 2018, 17.55

rødkærsbro Tre børn - to drenge og en pige på fire og fem år - og samt to kvindelige ansatte på henholdsvis 48 og 53 år - kom i klemme, da en reol og en mur kort før middag onsdag uden varsel rev sig løs i garderoberummet i Rødkærsbro Børnehus og væltede ned over dem.

Fem ambulancer blev sendt til stedet.

- Ulykken skete, da en pædagog sammen med børnene satte sig ned på bænken, hvorefter reolen og murstykket rev sig løs. Reolen var sat fast på et enkeltmuret væg i garderoben, fortæller vagthavende hos Midt- og Vejjyllands Politi, Anders T. Olesen og tilføjer:

- Ingen er i livsfare, men et barn har fået brud på knogler, mens det endnu ikke er klart, hvor alvorligt de øvrige er kommet til skade. Hverken voksne eller børn.

I en pressemeddelelse fortæller Viborg Kommune imidlertid, at flere er kommet alvorligt til skade i Børnehuset, hvor tre fra personalet - med held - forsøgte at løfte reol og muren væk fra de personer, der lå klemt mod jorden. Desværre havde redningsaktionen den konsekvens, at den løsrevne reol og murstykket væltede til den ene side, og den ene pædagog fik en fod i klemme og mistede en tå.

- Det er et skrækscenarie og en traumatisk oplevelse for børnene. Ikke blot dem, der var til stede men alle i Børnehuset, for alle har oplevet situationen. Men det er også traumatisk for personalet og forældrene, fortæller områdeleder Anne-Mette Marling.

Hun fortæller, at der ydes psykologhjælp til personalet, og at forældrene også har fået tilbudt psykologhjælp fra kriseteamet på Viborg Sygehus.

- Personalet har kun fået ros fra politi samt indsatslederen hos beredskabet for deres indsats, siger Anne Mette Marling.

Psykologerne var med til eftermiddagens orienterende møde med områdeleder Anne-Mette Marling og personalet, der er dybt rystet over ulykken, som efter politiets undersøgelser nu er overdraget til Arbejdstilsynet. Her skal man forsøge at finde ud af, hvordan en mur i Rødkærsbro Børnehus, der har plads til 120 børn, og som blev taget i brug i december 2017.

- Arbejdstilsynet skal undersøge, om bygningerne er opført byggemæssigt korrekt, fortæller Anders T. Olesen.


Ordet er ditMere Bjerringbro