Tip os log ind

Rektor: Regionen kan ikke bare nedlægge en rute

Gymnasieelever kan rammes af spareplan
12. september 2018, 10.40

bjerringbro Busrute 75 mellem Bjerringbro og Kjellerup er i spil som en af de busruter Region Midtjylland ovrevejer at nedlægge.

Men det kan de godt glemme, siger Dorte Gade, rektor for Bjerringbro Gymnasium, som har fire elever fra Kjellerup, ni fra Rødkærsbro og 24 fra Ans. Eleverne fra Kjellerup og Rødkærsbro kan alle bruge rute 75 til at komme til Bjerringbro Gymnasium.

- Regionen er af staten blevet pålagt, at der kører busser til uddannelsesstederne. Regionen kan ikke bare nedlægge ruter, der kører til skoler og/eller gymnasier, siger Dorte Gade.

Når regionen har set besparelser ved at nedlægge rute 75, kan det skyldes, at ruten overordnet set ikke har særligt mange passagerer på ruten.

Fra 2. januar til 31. marts i 2018 var der gennemsnitligt på hverdagene fem passagerer med bussen, der dagligt havde 70 passagerer fordelt på 13 afgange.

Heraf var der færre end fem, der tog turen fra Kjellerup og passerede kommunegrænsen mellem Silkeborg og Viborg Kommune og stod af på Bjerringbro Gymnasium.

Samme billede tegner sig den modsatte retning.


Ordet er ditMere Bjerringbro