Tip os log ind
Foto: Martin Ballund

Regionshospital Silkeborg SKAL være en del af fremtidens hospitalstilbud

01. maj 2019, 12.36

SYGEHUSENE Vi har brug for et sundhedsvæsen, hvor der er flere højtspecialiserede og gode sygehuse spredt ud over landet. Desværre er der kommet en del usikkerhed om fremtiden for flere hospitaler efter regeringen har fremlagt deres sundhedsreform. I SF er vi ikke i tvivl om, at Regionshospitalet i Silkeborg skal være en del af fremtidens hospitalstilbud.

I SF ønsker vi en sundhedspolitik, som har fokus på flere ansatte, tid til omsorg og mindre brugerbetaling. Vi har afsat milliarder til at ansætte mere personale på sygehusene, i hjemmeplejen og på plejecentre. Det er helt nødvendigt, fordi der kommer flere patienter år for år, og det nuværende personale har allerede nok at se til.

Vores vision er overordnet et sundhedsvæsen, der rummer det højtspecialiserede sammen med det nære sundhedsvæsen, der ikke lader patienten falde ned mellem flere stole og hvor praktiserende læger, hospitalet og kommuner arbejder tæt sammen om opgaven. et offentligt sundhedsvæsen, hvor det er sygdommen og ikke pengepung eller forsikringsordninger, der bestemmer behandlingen.

Men det er ikke kun på Christiansborg, at sundhedsvæsnet skal ledes. Vi ønsker også et politisk ledet regionsråd, som borgene kan være i dialog med, og som har regionalt og lokalt kendskab til sundhedsvæsnet. I kommunerne skal der afsættes flere penge til forebyggelse og sundhedsfremme.

Ved flere besøg på Regionshospital Silkeborg har vi gang på gang set, hvordan lysten til at udvikle og organiserer på en anden måde i et offentligt sygehus, netop har igangsat en helt nødvendig forbedring og åbnet hospitalet til et tættere samarbejde med kommunen. Den udvikling vil vi arbejde for at fastholde.


Ordet er ditMere Debat