Tip os log ind
Regionsdirektør Jacob Stengaard Madsen stopper efter kritik efter fyringssag.

Regionsdirektør stopper efter kritik

Regionsdirektør afskediget - »et skridt på vejen«, lyder melding fra Ulrich Fredberg (V)
19. september 2018, 06.26

SIlkeborg Regionsdirektør i Region Midtjylland Jacob Stengaard Madsen blev tirsdag aften afskediget efter den seneste tids kritik af ledelsesstilen og informationsniveauet i regionens direktion.

En kritik, som er kulmineret i den seneste uge i kølvandet på, at Jacob Stengaard Madsen og koncerndirektør Ole Thomsens pludselige fyring af hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen og sygeplejefaglig direktør Tove Kristensen.

Siden har der været holdt flere krisemøder mellem politikere, ledelse og øvrigt sygehuspersonale, og forretningsudvalget i Region Midtjylland fik i går, tirsdag, en redegørelse om sagen fra Hospitalsenhed Midt.

Et samlet Forretningsudvalg tog orienteringen om personalesagen til efterretning, fremgår det af pressemeddelelsen.

- I kølvandet af personalesagen er der blevet sat fokus på ledelsesmæssige udfordringer, herunder samarbejdet mellem ledelse og medarbejdere.

- Forretningsudvalget ser med alvor på disse ledelsesmæssige udfordringer. Jacob Stengaard Madsen har gennem de seneste tre år leveret en stor indsats i Region Midtjylland, men Forretningsudvalget finder, at der skal en anden profil til at lede regionen fremover, oplyser fortsætter pressemeddelelsen.

Der er indgået en gensidig aftale om, at regionsdirektør Jacob Stengaard Madsen fratræder.

Koncerndirektør Christian Boel konstitueres som regionsdirektør, med forbehold for regionsrådets godkendelse. Stillingen slås op hurtigst muligt, og frem til ansættelsen af en ny regionsdirektør vil Region Midtjyllands direktion bestå af to direktører, Christian Boel og Ole Thomsen.


Ordet er dit