Tip os log ind

Red Silkeborg IF, Lars Larsen

13. januar 2019, 11.45

Redning Åbent brev til Lars Larsen.

Kære Lars

Rigtig godt nytår til dig og din familie - både den private og den med tusindvis af medlemmer i Jysk. Lige til sagen - og et godt tilbud til dig. Vi tillader os at skrive til dig på vegne af hele Silkeborg. Alle os, der elsker byen eller klubben eller begge dele. Med et fromt og meget dybfølt ønske. Vil du ikke nok overveje at finde midlerne i dit hjerte og pengepung til at redde Silkeborg IF, genrejse klubben og lave Danmarks mest velsmurte fodboldforretning?

Det bringer både stor glæde og sorg at have Silkeborg IF som sin livsledsagerske. En livsledsagerske, som bringer ubeskrivelig lykke og eufori - og deprimerende nedture. Uanset dagsformen er tilhørsforholdet dog et livsvilkår, som vi ikke ville være foruden, for det ER nu engang en stor del af livet på godt og ondt at være SIF'er. Og stoltheden er evig. Over vores by og vores klub. Vi vil bare så gerne tilbage til toppen af dansk fodbold. Det kræver både knowhow og penge.

Som du sikkert har set, luftes der på fondsbørsen og i dagspressen tanker om at sælge hele eller dele af fodboldforretningen Silkeborg IF. Det formuleres konkret, at man vil »undersøge mulighederne for at tilvejebringe det nødvendige videns- og kapitalgrundlag, selskabet i dag vurderer, skal til for at tage det næste skridt mod fast etablering af topfodbold i Silkeborg.«

Alle er trætte af, kede af og udmattede over at føre en tilværelse som elevatorhold. Og af hele den håndfuld nedrykninger, som efterhånden er blevet realiseret gennem årene, hvoraf den seneste vel nok var den værste og hårdeste af dem alle. Sikke en måde at fejre sit 100 års fødselsdags-år på - og så på det helt sublime Jysk Park, som du var med til at opføre, hvilket vi er dig evigt taknemmelige for.

Men der er håb endnu. Rammerne er uforlignelige. Talentarbejdet progressivt og lokalt funderet. Ånden, historien og sjælen intakt. Tænk, hvis Silkeborg IF skulle sælges til udenlandske investorer med mere eller mindre lyssky intentioner. Det ville ikke være til at bære. Spørg bare i eksempelvis Vejle, hvor ingen længere rigtig kan gennemskue, hvem der ejer og driver traditionsklubben. Men det er noget med stråmænd, kinesere og en playboy fra Moldova med flagrende pistoler og bikinimodeller.

Vi har brug for en økonomisk hestesko og et forretnings-geni til at bære Silkeborg IF godt ind i det næste århundrede - og ind i det rigtige selskab med ambitioner, drømme, midler og vilje bag. Og hvor ville det bare være fantastisk, hvis DU kunne finde lysten til at bære SIF videre til det næste niveau. En lokal mand med integritet, stærke værdier og format. Og evnerne til at lave forretningen bæredygtig og konkurrencedygtig. Det er et drømmescenarie for alle os med SIF i hjertet.

Nu har du efterhånden erobret hele verden med dit imponerende forretnings-imperium. Kunne det ikke være sjovt at gøre det samme med fodbolden? Noget til historiebøgerne og statuerne?

Så, kære Lars - vil du ikke nok overveje at købe Silkeborg IF? En hel by folder hænder, krydser fingre og hepper på dig. Vi er endda sikre på, at du ville lave en skidegod forretning ud af det.


Ordet er dit