Tip os log ind

Radikale og Frank Borchs politiske analyser

24. september 2018, 13.10

BUDGETKRAV Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg læser Frank Borch-Olsens politiske analyser med en vis interesse. Dels har han lige forladt byrådsarbejdet og har dermed godt kendskab til de fleste nuværende byrådsmedlemmers tænkemåde. Det er også interessant at følge Fransk Borchs udvikling fra at være særdeles skeptisk i foråret til budgetforhandlingerne til nu at sende helt andre optimistiske signaler. Det bliver endnu mere interessant at læse, når han forsøger at analysere Radikale Venstres strategier.

Der skal ikke herske tvivl om, at Radikale Venstre insisterer på, at konstitueringsaftalen bliver ført ud i livet gennem de aktuelle budgetforhandlinger. Børne- og ungeområdet har været økonomisk forsømt gennem en årrække. Vi ser bare ikke på området som en økonomisk belastning, men derimod som en fornuftig investering. På sigt vil et højt uddannelsesniveau, og det gælder alle uddannelsesområder, være den bedste forebyggelse mod et socialt belastet liv. Efter vores bedste overbevisning giver uddannelse i langt de fleste tilfælde bedre livskvalitet. Derfor skal vi hjælpe vore børn og unge godt på vej, og det kan vi bl.a. gøre ved at hæve det økonomiske niveau.

Den grønne omstilling og CO2 neutralitet skal fremskyndes. Efterhånden er alle klar over, at en væsentlig del af klimaforandringerne er menneskeskabte. Som de sidste har DF meldt sig på banen med enighed om den kendsgerning. Det område skal også denne gang med i budgetforhandlingerne.

Og sidst, men ikke mindst, så har Radikale altid bestræbt sig på brede aftaler. Derfor er det glædeligt, og der er ikke noget, vi ønsker os mere end, at Socialdemokraterne vil støtte op om et bredt budgetforlig. Kun Enhedslisten står i øjeblikket uden for, og det er forventet. Det vil nærmest være et identitetstab, hvis de sendte positive signaler i retning af et kommende budget.

Når Frank Borch forudser, at Radikale kommer med yderligere krav, fordi vi er tungen på vægtskålen, så tager han fejl. Vi kommer ikke med yderligere krav, men vi vil derimod give plads til Steen Vindum, så han kan få det brede forlig igennem.

Der skal ikke være nogen tvivl om, at vi har bidt os fast i bordkanten for at kunne opfyldt vore krav i konstitueringsaftalen. Med et bredt forlig har vi også fået det tredje punkt i konstitueringsaftalen opfyldt. Vi synes faktisk selv, at det er godt gået.


Ordet er ditMere Debat