Tip os log ind
Fynboen Jesper Jæger Nørregaard havde ikke kendskab til de efterhånden mange observationer af et stort kattedyr i Jylland - men han er ikke et øjeblik i tvivl om, at det var en puma eller et andet stort kattedyr, han så ved Hylke.

Pumaen set igen - nu syd for Skanderborg

Fynbo så stort kattedyr ved Hylke i aftes
22. maj 2019, 14.08

SKANDERBORG Pumaen er set igen. Eller i hvert fald et meget stort kattedyr.

Jesper Jæger Nørregaard, der bor i Odense, var tirsdag på besøg hos venner i Hylke sydøst for Skanderborg. Og da han kørte derfra ved 21.30-tiden i aftes, spottede han det store kattedyr i en mark ved Tebstrupvej lidt udenfor byen.

- Der er ingen tvivl overhovedet. Det var et kæmpestort kattedyr og det var kun 50 meter væk, så jeg kunne se det helt tydeligt. Og da det luntede væk, var det på den helt karakteristisk måde, vi kender fra store kattedyr, fortæller Jesper Jæger Nørregaard til Uge-Bladet Skanderborg.

Som fynbo har han ikke forud hørt eller læst om den række af puma-observationer, der efterhånden er gjort siden marts, hvor Midtjyllands Avis fortalte om en kvindes møde med et stort, mørkt kattedyr i et skovområde syd for Gl. Rye.

- Jeg vidste intet om alle skriverierne om pumaen, der er set flere steder i Ry-området, fortæller Jesper Jæger Nørregaard til Uge-Bladet.

Men det store dyr, han beskriver, minder om det, som Marianne Westphall fra Gl. Rye mødte i skoven ved Gl. Rye midt i marts. Hun fortalte dengang, at dyret var brunlig-gråt.

Han giver denne beskrivelse: - Det er grå-sort og meget, meget stort. Der er ingen tvivl om, at det ikke var en almindelig kat.

I marts og april blev et stort kattedyr to gange set ved Gl. Rye. I den senere tid er et tilsvarende stort dyr flere gange set ved Vejle.

sinn


Ordet er ditMere Ry-Galten