Tip os log ind
 • 1/: I oktober blev Ina Dorfman præsident for den lokale afdeling af Soroptimisterne. Det tager de fleste af hendes vågne fritimer, men hun nyder hvert et øjeblik.
  Foto: Ejskjær Fotografi
 • 1/: Leif-Atle Lindås, 49 år, er nordmand og tog til Aalborg for at studere HA og cand. merc. i økonomi- og informationsstyring i 1989. Planen var at rejse tilbage til Norge efter uddannelsen, men han mødte sin danske kærlighed, som han i dag bor med i Voel. Sammen har de to voksne børn. Leif Lindås er medejer af Ivision, som udvikler og sælger klient- og sagsstyringssoftware til advokatvirksomheder.
  Foto: Ejskjær Fotografi
 • 1/: Phongpan Lankhum Døssing, 36 år, kommer fra Thailand. Hun arbejdede for et dansk firma i Hua Hin, hvor hun forelskede sig i en ung dansk mand. De flyttede til Silkeborg og blev gift. Nu har hun boet i byen snart 10 år, hvor hun har arbejdet som tolk, servicemedarbejer og underviser. Snart er hun også uddannet kok. ?
  Foto: Ejskjær Fotografi
 • 1/: Fanney Dögg Sigurðardóttir, 37 år, kommer fra Island. Med sit skoleorkester besøgte hun allerede som 13-årig Danmark. Det var første gang, hun overhovedet rejste fra Island, og hun blev fascineret af Danmark. Sidenhen valgte hun med sin islandske mand at flytte til Silkeborg, da hans forældre havde købt hus i byen. I dag er Fanney Dögg Sigurðardóttir frisør og driver den grønne, økologiske salon Frisør Stationen i Silkeborg.
  Foto: Ejskjær Fotografi
 • 1/: Azhar Ali, 75 år, kommer fra Pakistan, men har boet i Silkeborg siden 1957. Han kom til Danmark, fordi hans far flyttede hertil, og det lykkedes hurtigt Azhar Ali at integrere sig med hjælp fra sine danske bedsteforældre. Han blev uddannet lærer fra Th. Langs seminarium og har været både lærer og skoleleder, indtil han gik på pension. Han har nu været gift i 53 år og sammen med sin kone har han fire børn og syv børnebørn. Især kricket har fyldt meget, men også golf har vundet ind.
  Foto: Ejskjær Fotografi
 • 1/: Helle Ejskjær, der driver Ejskjær Fotografi, skildrer i forbindelse med sit 25 års jubilæum de mange forskellige veje til Silkeborg i samarbejde med Midtjyllands Avis. Hun har portrætteret 40 nationaliteter, der bor her i kommunen, og over det næste stykke tid kan du se og læse om de mange forskellige mennesker og deres vej til Silkeborg. Du kan også se den fysiske udstilling, som er på Norups Plads. Der er fernisering fredag 14. juni klokken 16, og herefter er det muligt at se udstillingen en måned frem.

Præsidenten der taler seks sprog

Fotograf Helle Ejskjær sætter fokus på forskellige nationaliteter i Silkeborg. Læs her om 42-årige Ina Dorfman fra Moldova, der kom til Danmark for otte år siden. I dag er hun blevet præsident for Soroptimisterne i Silkeborg
12. juni 2019, 20.15

SILKEBORG Det er formentlig de færreste fra Moldova, der har set den danske tv-serie Matador. Men det har 42-årige Ina Dorfman, der bor i Silkeborg med sin...

Allerede abonnent? Log ind her