Tip os log ind
  • 1/: De indstillede til årets Y's Men's Pris var (fra venstre): Bettina Nørtoft Jensen, KFUM Spejderne Silkeborg gruppe, Inger Lise, FDF Balle, Lars Guldager Ardal, FDF Balle, Peter Leth, Silkeborg KFUM fodbold, Annette Simonsen, FDF Kragelund, Lisbeth Frølund, Silkeborg KFUM og KFUK og Mikael Rask, FDF Kragelund.
  • 1/: Og vinderen blev: Lars Guldager Ardal, FDF Balle.

Prisvinder fylder mere end han aner

De tre Y's Men's klubber i Silkeborg - Alderslyst, Silkeborg og Balle - har netop uddelt årets Y's Men's Pris
27. august 2018, 12.00

Y's Men's Prisen uddeles hvert år til ungdomsledere i det frivillige og ulønnede kirkelige børne- og ungdomsarbejde i Silkeborg Kommune.

Årets prisuddeling foregik på Kjelsø Lejren i Ans, der ejes af Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler. De havde velvilligt stillet lejren til rådighed. Mange ungdomsledere og medlemmer fra Y's Men's klubberne var mødt, ca. 65 i alt.

Først blev der budt velkommen ved toastmaster Peter Gamst, og grillmaden blev indtaget på terrassen. Herefter sammenkaldte Oluf Østergaard til fællesaktivitet for de unge mennesker. Man blev inddelt i hold, og skulle finde poster i skoven, der efterfølgende skulle bearbejdes ved papirklip.

Jens Lauritsen fortalte i farverige vendinger om at være FDF'er i 50'erne, og senere at blive medlem i en Y's Men's klub. Herefter blev de indstillede præsenteret af Christian Jørgensen.

Han sagde blandt andet:

- De tre Y's Men's klubber i Silkeborg har for mange år siden oprettet en Y's Men's Pris, en lederpris med det formål at opmuntre ledere i det frivillige og ulønnede kirkelige børne- og ungdomsarbejde i Silkeborg og opland.

Vi har derfor bedt organisationerne om at udpege én af jeres mange gode ledere, som I synes fortjener en påskønnelse for lederarbejdet. Organisationerne har meldt tilbage, og peget på I ledere, som står her. Vi har samtidig fået en begrundelse for valget.

Vi ved vel alle, at et lederarbejde kan være et kæmpearbejde, og til tider utaknemligt. I skal vide, at jeres organisationer er meget taknemlige for den indsats, I gør til dagligt og påskønner det meget. Det kan vi se på de begrundelser vi har fået - og det gælder alle nominerede.

I får en æske chokolade, og vi håber, at I betragter nomineringen med stolthed over det frivillige arbejde I yder, og den påskønnelse I har fra jeres organisation

Prisen blev vundet af Lars Guldager Ardal, fra Balle FDF. Karin Biering fra FDF 1. kreds begrundede indstillingen:

- Lars er beskeden, arbejdsom, altid god med en røverhistorie, en kæmpe støtte og et fantastisk menneske, som møder børnene med åbne arme. Uden selv at være bevidst om det, fylder han mere - på den gode måde - end han aner. Han er den faste klippe, man altid kan henvende sig til! Lars har formået ikke blot at involvere hele sin familie i kredsens drift, men også at indlemme forældre i lederflokken i en kreds, hvor der tidligere ikke var en naturlig tilgang af unge hjælpeledere. Dit lange seje træk belønnes nu, ved at kredsen igen er »selvforsynende« af unge ledere, sagde Karin Biering.

Prisen består af et beløb på i alt kr. 7.500,- og et diplom.

Midlerne til prisen kommer fra en del af overskuddet fra klubbernes cykelsponsorløb, der hvert år afvikles i foråret. Langt det meste af overskuddet fra cykelsponsorløbet går til de ungdomsorganisationer, der deltager i cykelløbet.

Næste cykelløb afvikles tirsdag den 28. maj 2019.


Ordet er ditMere Navne