Tip os log ind
Et fornuftigt plus, lyder det på jysk fra adm. direktør for Pressalit, Kim Boyter, om overskuddet før skat på 23,4 millioner kr.oner. Det er knap 1,4 millioner kroner mere end sidste år.

Priser fejret med påske- hygge på Pressalit

To internationale design-priser styrker den store Ry-virksomhed, som kom fornuftigt ud af 2018 - med overskud før skat på godt 23 millioner
10. april 2019, 15.00

RY Den stod på ren hygge på Pressalits produktionsafdeling i mandags.

Her havde ledelsen inviteret alle virksomhedens medarbejdere på tidlig påskefrokost og kage til kaffen i den glade anledning, at den store Ry-virksomhed netop har hjemtaget to eftertragtede internationale design-priser.

Den ene er en Red Dot-award, og dette tyske kvalitetsstempel har Pressalit fået for en ny højdeindstillelig vask til ældre og handicappede i kørestol. Den anden er en Universal Design-award for nyt højde-indstilleligt køkkenudstyr, så kørestolsbrugeren kan være mere uafhængig i køkkenet.

- Indenfor arkitektverdenen er det to anerkendte priser - og vigtige for os, fordi de er tredjeparts anerkendelse af vores kvalitet og design, siger adm. direktør Kim Boyter, Pressalit.


Fornuftigt regnskab

Udover designhæderen kan Rys største virksomhed med tæt på 300 fuldtids-ansatte glæde sig over, hvad Kim Boyter kalder »et fornuftigt plus« i det årsregnskab, som netop er offentliggjort. Det viser et resultat på 23,4 millioner kroner før skat og dermed knap 1,4 millioner kroner bedre end i 2017, og en omsætning, der med 367,4 millioner kroner ligger en lille million over sidste års.

- Vi må betragte årsresultatet som tilfredsstillende, især når vi tager i betragtning, at vi har oplevet en øget konkurrence på flere af vores kernemarkeder og samtidig har investeret væsentligt i både produktudvikling, nye it-systemer og nyt produktionsudstyr, siger Kim Boyter.

Det kræver nytænkning at være familieejet virksomhed med produktion i Danmark i en branche, hvor stadig flere konkurrenter producerer i lavtlønslande. Især toiletsæde-forretningen Pressalit Seats oplever den tilspidsede konkurrencesituation, hvor de mange aktører på markedet er med til at presse priserne ned.

På Pressalit Care-området, der handler om udstyr og hjælpemidler til ældre og handicappede, har Ry-virksomheden derimod flere muligheder for at profilere sig med nye kvalitets-produkter.

- Vi satser meget på hjælpemidler, ikke bare i plejeboliger og på hospitaler, men også i det offentlige rum. Der ser vi en betydelig vækstmulighed ikke bare i Danmark, men i mange andre lande, siger Kim Boyter.

- Vi har lavet undersøgelser, som viser, at 96 procent af de handicappede ser manglende toiletfaciliteter i det offentlige rum som et problem. Især i lande som England, USA og Australien er der en stigende bevidsthed om, at dét område skal forbedres. Derfor ser vi et potentiale i blandt andet udvikling af bruse- og pleje-lejer til svært handicappede til eksempelvis lufthavne, rastepladser og indkøbscentre.


Stor udviklingsafdeling

Pressalit satser da også meget på udvikling.

- I forhold til vores størrelse har vi en relativt stor udviklingsafdeling med 20 ansatte. Vi bruger fem-seks procent af vores omsætning til udvikling i og med, at vi udvikler både toiletsæder og specialprodukter til ældre og handicappede, og det er vigtigt for os hvert eneste år at have nye produkter i markedet, siger Kim Boyter.


Ordet er ditMere Ry-Galten