Tip os log ind
  • 1/: - Stort set alle, jeg møder, er positive omkring, at jeg lever af at spille poker. For dem, der er 40-50 år og ældre, kan det være svært at forstå, at jeg kan sidde ved computeren og tjene penge på poker, siger Alexander Petersen.
    Foto: ?wolrd Series Of Poker
  • 1/: Poker kan spilles på flere forskellige måder.

Poker-kongen fra Sejs

Alexander K. Petersen har været professionel pokerspiller i 11 år og vandt i 2015 knap syv millioner i en pokerturnering i Las Vegas. Han lever det søde liv rundt i verden, men pokerlivet er også hårdt arbejde
19. juni 2017, 18.03

GAMBLING Da Alexander K. Petersen tilbage på Handelskolen i Silkeborg kiggede på lønchecken på 1347 kroner fra Rema 1000 i Sejs, var han ikke imponeret. For ved siden af lå den månedlige pokerindtægt på 20-30.000 kroner, så valget var let.

Han droppede fritidsjobbet og senere en grafisk uddannelse for at satse på pokerspillet. I dag har han levet 11 år som professionel pokerspiller, hvoraf langt det meste spil foregår online.

- Når de andre gik på fredagsbar, satte vi os nogle drenge fra klassen ned på værtshuset Admiralen og spillede poker. På et tidspunkt fik jeg så en bog om poker, og derfra gik det stærkt. I begyndelsen tabte jeg meget, så tabte jeg lidt mindre, og til sidst efter at have læst bøger og artikler om poker begyndte jeg at vinde, siger Alexander K. Petersen.

Han regnes i dag som en af Danmarks bedste pokerspillere og indenfor hans genre af poker - Omaha med fire kort - er ingen bedre herhjemme. Det beviste han for alvor tilbage i 2015, da han vandt knap syv millioner kroner ved en World Series Poker-turnering i Las Vegas.

- Det er selvfølgelig også vanvittig mange penge for mig, men det påvirkede mig ikke så meget, ligesom det ikke gør, hvis jeg taber. Jeg ved, at det handler om matematik og sandsynligheder, og jeg ved, at selvom jeg taber fem gange i træk, vil jeg vinde i længden.

- Så det var først, da pengene gik ind på kontoen, og jeg købte et hus for dem, at det rigtig gik op for mig. Når man sidder i det, er det et spil, hvor man har nogle værktøjer, som man bruger, siger Alexander K. Petersen, der i poker-kredse har tilnavet AlexKP.


Hotelsuite til 35.000 kroner

For de bedste pokerspillere som Sejs-drengen følger det søde liv også med. Det er ophold i luksussuiter i Las Vegas til 35.000 kroner i døgnet eller rejser rundt til de mest fashionable feriesteder.

- Hvis man kan klare sig på et vist niveau, giver jobbet en enorm frihed. Jeg har boet i flere lande og været på luksusferier, jeg ellers aldrig nogensinde ville få råd til, siger 30-årige Alexander K. Petersen, der flyttede fra Sejs til Aarhus og derefter videre til London og Spanien for nu at være endt i København.

- Men man skal ikke undervurdere, hvad det kræver at være pokerspiller. Jeg tror ikke, at jeg har haft 10 sammenhængende feriedage i de sidste 11 år, og det kræver hele tiden en hårdere indsats, for tingene er blevet sværere.

- Jeg tjener i dag vel kun 40 procent af det, som jeg tjente for otte år siden, hvor poker var meget mere populært. Så jeg får omkring 10 procent lavere timeløn om året, og derfor føler man sig presset til at spille næsten hele tiden, siger pokerspilleren.

Han anslår, at der er i dag er omkring 25 personer, der lever af at spille poker i Danmark - mod 200-300 for otte år siden. Og de kan opretholde en indtægt på mindst 70.000 kroner om måneden.

- Jeg skal ikke klage over økonomien. Jeg tror ikke, at jeg i de 11 år som pokerspiller har haft to måneder i træk med tab, så hvis jeg levede sparsommeligt, ville jeg være økonomisk sikret resten af livet. Men det handler også om, at jeg gerne vil opretholde en vis levestandard, hvor jeg kan rejse og gøre andre ting.

- Men jeg kan godt forstå, at det kan virke vanvittigt, når jeg den ene dag står på en strand i USA og dagen efter er i Hong Kong. Men så glemmer folk, at der også har været tre uger i træk med 16 timers online poker om dagen med dårlig søvn, og at man er helt ristet i hovedet. For er man først i gang, kan man ikke holde pause, så kan man kun lige løbe 30 sekunder ud på toilettet, når det er nødvendigt, siger Alexander K. Petersen, der ikke vil afsløre, hvor meget han har vundet i alt. Men det er mange millioner kroner, og allerede som 26-årig købte han hus i Sejs.

AlexKP har i det hele taget en stor gambler i maven. Han går ikke udenom et sjovt væddemål, hvis indsatsen er stor nok, og det har rodet ham ud i lidt af hvert. Især da otte pokerspillere lejede et luksussommerhus til en kombineret hygge- og arbejdstur.

- Spørg mig ikke, hvordan det endte sådan, men pludselig stod jeg i en kold swimmingpool, hvor jeg ville vinde 100.000 kroner, hvis jeg stod der i 24 timer.

- Da jeg havde stået der i vist nok 14 timer, var der nogen, der sagde, at det kunne være skadeligt for kroppen på grund af kloren, og da jeg frøs og ikke syntes, at det var særligt sjovt, gik jeg med til at få 20.000 kroner og så stå op af vandet med det samme, lyder det fra gambleren.


Væddede om at komme i Superligaen

Han har også indgået væddemål om, at han ville komme til at score et mål i Superligaen og ville komme til at stå på mål i 2. division.

- Der har været alle mulige sindssyge væddemål, men jeg har vist tabt dem alle, lyder det med et grin fra Sejs-drengen, inden han bliver alvorlig igen.

- Det er et eksempel på, at de bedste pokerspillere har så meget disciplin, matematik og hovedregning i hovedet, at det nogle gange er sjovt at lave nogle skøre væddemål og koble lidt af på den måde, siger han

For overhovedet at klare sig som pokerspiller skal man have et indgående kendskab til matematikken bag - det er afgørende - men derefter handler det om psykologi.

- Man skal sætte sig ind i, hvilke folk man spiller imod. Alle har en eller anden tilgang, hvor de enten er aggressive eller defensive spillere, og så skal man sætte sig ind i deres situation og finde ud af, hvordan vedkommende tænker. Så det er et strategispil, siger Alexander K. Petersen.

Selvom poker er hans job, har han de seneste år fået smag for at starte nye virksomheder op. Han er pengemand til folk med gode ideer.

- Jeg bruger mere og mere af min tid og penge på at investere i firmaer, der er ved at starte op i teknologi-branchen. Det er entreprenører og iværksættere, som jeg hjælper, og i dag bruger jeg måske kun 70 procent af tiden på poker, lyder det fra Alexander K. Petersen.


Ordet er dit