Tip os log ind
Udsigten til Himmelbjerget fra stien til parkeringspladsen P2.
Foto: Kaj Holst-jørgensen

Pak ikke minderne om Himmel-bjerget ind i beton, plastik og træ

18. oktober 2018, 13.20

USPOLERET Beboere fra Virklund Plejecenter har på dejlige løvfaldsture besøgt Himmelbjerget. Vi har ikke kunnet komme helt ud til tårnet, men glædet os over at gense det dejlige område ved hotellet og legepladserne, og vi har gennem et kikhul i den smukke efterårsskov haft et en fin udsigt ud til tårnet.

Efterfølgende har de meget omtalte planer for ændringer ved området ved tårnet været drøftet, og mange har syntes, at man skulle »lade Himmelbjerget være«.

Det var her, vi som børn glade og forventningsfulde kom for at se det sted, som vore forældre havde talt så begejstret om, og deres forældre før dem.

Vi kom, som andre børn fra hele Danmark for at se tårnet, udsigten og lyngbakkerne, og det vil være dybt ulykkeligt, hvis ikke kommende generationer også kan få lov at nyde den samme uspolerede natur omkring bjerget.

Så kære politikere, udfold jer gerne med gode ideer, der diskret kan passe ind i de nuværende dejlige legepladser, kiosker og talerstole, blot I ikke pakker vore dejlige minder om tårnet og lyngbakkerne ind i beton, plastik og træ.

Vil man gerne gøre noget for os ældre, der dårligt kan komme helt ud til tårnet, kunne man med en enkel skiltning vise vej til den fine udsigt, der er til tårnet ca. 110 m mod sydvest for turistinformationen ad stien til P2, og her sikre, at kommende bevoksning ikke dækker for den fine udsigt, som er vist på nærværende foto.

Vi kan godt forstå, at dygtige og velmenende landskabsarkitekter og politikere gerne vil udvise velvilje og initiativ, men man bør erkende, at smuk natur er noget, man nok med nænsom hånd må pleje og gøre gangbart, men som man i øvrigt skal holde nævenyttige fingre fra.

Himmelbjerget må aldrig blive reduceret til blot at være en kulisse for arkitektoniske udfoldelser og turistpolitiske interesser.

Himmelbjerget er den danske befolknings fælles eje, og tårnet er en taknemlig befolknings gave til vor folkekære kong Frederik den 7. i 1849.


Ordet er ditMere Debat