Tip os log ind

På vej mod beskæftigelsesrekord

27. februar 2018, 11.54

JOB Nye tal viser, at vi er meget tæt på, at der aldrig før har været så mange personer med et lønmodtagerjob i Danmark, som tilfældet er nu. Vi er kun 1100 under det højeste niveau nogensinde. Det gør mig stolt, at vi er på vej mod beskæftigelsesrekord.

For det går godt i Danmark. Der er vækst. Der bliver skabt arbejdspladser. Antallet af offentligt forsørgede falder. Og den positive udvikling sker i hele landet - ikke kun i København og Aarhus.

Det ville selvfølgelig være forkert af mig at påstå, at Venstre kunne tage hele æren for den positive udvikling. De gode konjunkturer er en del af forklaringen. Men lige så forkert det ville være at tage hele æren, lige så forkert ville det være at sige, at den positive udvikling slet ikke skyldes Venstres politik.

Før sidste valg lovede Venstre, at vi efter et valg ville gennemføre en jobreform. Det har vi leveret på. Vi har indført et kontanthjælpsloft, en 225-timers regel og en integrationsydelse, der gør det mere attraktivt at arbejde. Og for nyligt har vi aftalt at give målrettede skattelettelser til folk i arbejde. Det bidrager samlet til, at flere skifter kontanthjælpen ud med et arbejde.

Med vækstskabende initiativer som afgifts- og skattelettelser, en landbrugspakke og en erhvervs- og iværksætterpakke har vi desuden taget vigtige skridt i retning af at sikre vækst og udvikling.

Når jeg glæder mig over, at vi er meget tæt på beskæftigelsesrekord, skyldes det, at det både gavner den enkelte og samfundet. Når flere er i arbejde, og når færre er afhængig af offentlige ydelser, har vi bedre råd til vores fælles velfærd. For den enkelte dansker, der nu er i arbejde, betyder det noget at være en del af det fællesskab, som arbejdsmarkedet er. Det giver en følelse af at bidrage til fællesskabet. Og det betyder noget for den enkelte at kunne stå op hver morgen, gå på arbejde og forsørge sin familie.

Venstre vil fortsætte arbejdet med at rykke flere fra offentlig forsørgelse til et arbejde, og vi vil fortsætte arbejdet med at føre politik, der understøtter vækst og udvikling i hele Danmark. Så flere danskere kan få del i de gode tider - og så de gode tider kan vare flere år.


Ordet er ditMere Debat