Tip os log ind
  • 1/: En del af deltagerne havde fundet de røde klovnenæser frem til løbet. Undervejs var der også lidt til næsen - pitstop med øl eller vand til løberne. ?Privatfoto
  • 1/: Klovnen Petunia, her sammen med en af løbets initiativtagere, Jørgen Kudsk, sørgede for festlig opvarmning. ?Privatfoto

Over 400 tog med på Champagnegaloppen

Kulturformand Tage Nielsen: - Champagne-galoppen er en del af Galten-Skovbys dna
02. januar 2017, 09.59

KLANK Årets allersidste kondiløb i Galten, Champagnegaloppen, satte rekord, da det i lørdags blev løbet for ottende år i træk og samlede over 400 deltagere.

Champagnegaloppen er noget for sig selv - her handler det ikke om at komme først i mål, men at have det sjovt og hygge sig undervejs. På ruten er der da også tre-fire stop, hvor deltagerne kan få sig en øl eller en vand.


Klovn stod for opvarmningen

Det sjove satte sit præg på galoppen allerede før starten lørdag formiddag. For her var det en klovn, Petunia, der hjalp til med opvarmningen - og sørgede for, at smilebåndene også fik nytårs-motion.

Champagnegaloppen har gennem årene indsamlet adskillige hundrede tusinde kroner til Danske Hospitalsklovne, og det var en af dem, der var med til sætte løbet i gang.

Formanden for Kultur- og Sundhedsudvalget, Tage Nielsen, havde igen æren af starte løbet - der ikke skydes i gang, da der jo ikke løbes på tid, men i samlet flok.

- Champagnegaloppen er blevet en del af Galten-Skovbys dna. Lige så sikker som »90 års fødselsdagen« i fjernsynet nytårsaften, sagde Tage Nielsen og glædede sig over det store deltagertal.


- Vilje til at bakke op

- Det er dejligt at få bekræftet, at der her er en lyst og en vilje til at bidrage til fællesskabet og bakke ildsjælene op, når der er nogen, der tager initiativer, sagde Tage Nielsen og roste de to initiativtagere - Ole Faaborg og Jørgen Kudsk, der startede Champagnegaloppen som en sjov event for venner og bekendte, og har udviklet løbet til det arrangement, det er i dag.

- De to er ankermænd, men uden alle de øvrige hjælpere ville dette ikke lade sig gøre, sagde Tage Nielsen, før løbere og vandrere begav sig ud på ruterne - en løbetur på enten 11 eller fem kilometer, eller en travetur på fem kilometer. Tilbage på Klank ventede en øl eller vand, pølser og andet godt.

Overskuddet på arrangementet var 75.000 kroner, der igen går ubeskåret til Danske Hospitalsklovne.


Ordet er dit