Tip os log ind
Elith Kramer Johansen fylder 90 år tirsdag.

Over 40 år som postbud i Silkeborg

Livet som postbud gav masser af luft og motion, og den sunde kost sørgede Elith Kramer Johansen og hans hustru for
16. april 2018, 11.50

Tirsdag den 17. april kan forhenværende overpostbud Elith Kramer Johansen fejre sin 90 års fødselsdag.

Elith har helt fra sine unge dage arbejdet som postbud, først i Funderholme og siden under Silkeborg Posthus, hvor fra han i mange år leverede den daglige post i Sydbyen. Det var dejligt, da han og hans kone Kamma netop boede på Vestre Alle. Og når Kamma var færdig med sit morgenrengøringsjob i sparekassen Bikuben, så kunne Elith nyde en velfortjent pause med kaffe i de hjemlige gemakker, inden postturen fortsatte.

Elith Johansen har gået og cyklet mange kilometer i sine over 40 år ved postvæsenet. Et liv med megen motion og frisk luft. Og den sunde kost sørgede Elith Johansen og hustruen selv for.

Elith er ud af søskendeflok på ni - som i øvrigt alle hed E. K. Johansen, og boede på Evaldsvej. I dette hjem var det en nødvendighed med en nyttehave, dette tog Elith, fra sin pureste ungdom, med sig fra barndomshjemmet først med kolonihave, der hvor man nu finder Søndre Ringvej, siden med et stykke jord i Funderholme foruden haven på Vestre Alle.

Efter sin pensionering blev hus og have afhændet, og Elith Johansen blev et særdeles aktivt medlem og formand for Ok-klubben i Mariehøj, og mange spændende og alsidige arrangementer er blevet forberedt og planlagt i parrets lejlighed på Koopmannsvej.

Elith Johansen er far til tre, to sønner og en datter. Han har dog gennem livet haft den sorg at miste sine to sønner. Den yngste søn Poul Erik og sidste år også den ældste Evan. Datteren Hanne er bosat i Strib på Fyn.

Her i 2018 har Elith og Kamma Johansen måttet tage bopæl på Funder Plejecenter på grund af svigtende helbred. De nyder dog begge fortsat besøg af datteren, svigerbørn, børnebørn og oldebørn, øvrig familie og venner. Og vil nogen glæde fødselaren i anledningen af den runde dag, vil et besøg i den kommende tid blive modtaget med glæde.


Ordet er ditMere Navne