Tip os log ind
Foto: Jakob Stigsen Andersen

Optimistiske toner fra Them

11. april 2019, 13.00

Rådhusbygningen Hvor er det godt at være glad - og det er jeg - efter et positiv møde med borgmesteren.

Så var dagen kommet, hvor vi skulle møde Steen Vindum, borgmester. Vi kørte tidligt fra Them for at være sikre på, at vi var klar til tiden.

I bilen snakkede vi om, hvor lang tid sådan en »audiens« måtte tage, var det ligesom hos lægen - efter 10 minutter skulle vi booke en ny tid.

Jeg havde faktisk ikke forventet en så positiv modtagelse, vi blev budt på et krus kaffe, og Steen Vindum bød os velkommen. Han var dog ikke så glad for, at vi kaldte det en »audiens« Der var absolut ikke en stiv og formel tone på kontoret, og vi fik plads og snakkede omkring et hyggeligt sofabord.

Bodil Juhl fik fremlagt, hvad vi kom for, og fik overbragt borgmesteren kuverten med de mange underskrifter. Udenpå kuverten var der et fint billede af »Nr. 33«, og Steen Vindum var enige med os i, at det var en flot bygning, og synd at rive den ned.

Der er blevet snakket en del om de mange huse, der var revet ned, og forsvundet i Them by, men som borgmesteren sagde, var det ikke kommunen, der havde revet dem alle ned!!! Det måtte vi jo give ham ret i.

Vi mødte op som en »Them borgergruppe«, men foreslog selvfølgelig, at vi syntes »Nr. 33« ville passe perfekt til Museum og Egnsarkiv.

Jeg synes lige, at det er på sin plads at pointere, at den gamle museumsbygning på Museumsvej selvfølgelig ikke skal røres ved.

Begge lokalforeninger mangler plads, så jeg synes, det er en genial løsning. Jeg har også hørt lidt af de tanker, der er omkring, hvad Nr. 33 kunne bruges til.

Pludselig siger Steen Vindum : »Hvad hvis I må få bygningen?«

Det havde jeg nok ikke lige ventet.

Selvfølgelig kunne Vindum ikke lige give os huset, men som han sagde, ville han tage vores forslag med videre.

Så jeg er så glad, - jeg tror og håber vores mission er lykkedes.

Det giver også en tiltro til, at det godt kan betale sig at kæmpe for en sag, som står en nær. Them by står mig nær, jeg vil rigtig gerne at byen og dens borger trives, jeg vil også gerne at alle »themmer« forsat vil kæmper for vores dejlige by.

Jeg vil takke dem, der har hjulpet med underskriftindsamlingen, samt den venlige modtagelse jeg har fået hos dem, jeg har forstyrret ved aftensmaden, men som alligevel gerne ville skrive under.

Den næste ting, vi måske kunne få gennemført, er... at under logoet »Midtjyllands Avis« står der Silkeborg - Kjellerup - Ry - Hammel Bjerringbro.

Der mangler vi - og jeg har abonneret på MJA i snart 50 år - at der står - THEM - og måske en halv side med samlet lokalstof fra den sydlige del af Silkeborg Kommune inde i avisen.


Ordet er ditMere Debat