Tip os log ind

Opråb fra den østlige del af kommunen

16. april 2019, 12.42

UDVIKLING Kære politikkere og embedsmænd i Silkeborg Kommune - hvor er I henne?

Vi, ca. 1800 borgere i Sorring/Toustrup, mangler jeres opbakning. Vi har siden kommunesammenlægningen i 2007 set, at der fokuseres mere og mere mod 8600 Silkeborg. Det er rigtig fint, at vi har en »metropol« i form af Silkeborg, men I glemmer områderne uden for 8600 Silkeborg.

Jeg bor i Sorring. Her har I har sat udviklingen helt i stå. Der har ikke været udstykninger siden finanskrisen i 2007-2009. Hjælp os med at få nogle flere byggegrunde.

Vi har en del jord der må udstykkes, men det er givet til nogen, som ikke ønsker at udstykke. Giv i stedet retten videre til de lodsejere, som gerne vil. I kan også vælge at ekspropriere f.eks. savværksgrunden, som har ligget brak i mere end 20 år på trods af flere lokalplaner mv. Det ville I have gjort inde i Silkeborg for at skabe udvikling i stedet for stilstand. Så hvorfor ikke gøre det i Sorring?

I er godt i gang med at reducere vores eneste offentlige transport til ca. 4 afgange om dagen - og dette kun til Voel. Når man ser på, hvor mange busser, der dagligt kører gennem f.eks. Resenbro, vil det være oplagt at halvere afgangene på bybus 1 og køre den til Sorring via Voel.

Silkeborg Kommune er god til at støtte op om kulturelle arrangementer inde i Silkeborg. Men når der i Sorring laves store arrangementer som f.eks. koncert med DJ Martin Jensen eller Østjyllands størst LAN party - hvor er kommunens opbakning så henne? I er dog med til at byde velkommen til vores arrangementer, hvis MJA deltager.

I har brugt et meget stort millionbeløb på at få lavet et fantastisk torv i bymidten, men kunne I ikke smide nogle tusinde kroner ud til os, så vi kan få et fortov, så ældre, børnefamilier mv. ikke er tvunget til at gå på vejen, når de skal gå ind til brugsen?

I ønsker ikke at hjælpe med forbedringer til Sorringhallens klubhus, selv om de sanitære forhold på toiletter og baderum er håbløse. Økonomisk er det i hvert fald ikke mod Sorring i kigger. Det ses tydeligt i den nyeste opgørelse over tilskud til haller/selvejende institutioner, hvor andre byer af samme størrelse eller mindre har op mod dobbelt tilskud for samme udlejningstimer.

Det virker som om, I har glemt os - altså lige på nær når der skal betales skat. For vi har faktisk mange gode skatteborgere herude.

Det, vi ønsker herude i den østlige del af kommunen, er, at I vender snuden lidt væk fra 8600 Silkeborg og kigger mere mod øst (og nord og syd) i kommunen og ser de mange muligheder, der er herude for at tiltrække nye borgere. Sorring er den by i kommunen, som ligger tættest på Aarhus, men det udnytter I ikke - hvorfor??

Lad os arbejde sammen om at tiltrække nye borgere til kommunen, og gerne inden I får lukket de små byer helt ned.


Ordet er ditMere Debat