Tip os log ind
Med humor og alvor fortæller Laura Vilsgaard og Julie Bruhn Højsgaard om deres egne rejser ind i moderskabet. ?PR-foto

Om rejsen ind i moderskabet

To kvinder fortæller med humor og alvor om de bump på vejen, det også kan give at være nybagt mor
14. februar 2019, 09.10

HAMMEL At føde et barn kan være livets største øjeblik for en nybagt mor.

Men at blive mor er samtidig en rejse ind i en ukendt verden, og ikke nødvendigvis en ukompliceret rejse. Tvivl, tøven og et hav af spørgsmål kan spænde ben i den periode. For hvorfor er der ikke én rigtig opskrift på »den gode mor«? Og hvorfor er det hele ikke bare perfekt hele tiden?

Den situation griber duoen »Jeg er mor« fat i med deres foredrag »Da mor blev væk«, som de holder på Hammel Bibliotek onsdag formiddag 20. februar.

Med humor og alvor fortæller Laura Vilsgaard og Julie Bruhn Højsgaard om deres egne rejser ind i moderskabet. De deler noget af al den viden, de har samlet sammen igennem deres arbejder, og de vil drysse lidt poesi ud over det hele, med klip fra enkelte lydoptagelser af blandt andet dybe samtaler om ensomhed på barsel.

Den ene del af duoen, Laura Vilsgaard. havde selv en efterfødsels-reaktion, da hun blev mor for otte år siden og skrev sidenhen et sociologisk speciale om fødselsdepressioner.

Julie Bruhn Højsgaard, den anden halvdel af »Jeg er mor«, er forfatter bag kortprosa-bogen »Kære verden, Jeg er blevet mor« og en række børnebøger til de yngste.

Sammen er de to begyndt at lave podcasts om rejsen ind i moderskabet. Podcasts, der det seneste halve år er blevet afspillet mere 25.000 gange.


Ordet er ditMere Favrskov-Hammel