Tip os log ind
  • 1/: Familien Olsen fra Silkeborg har arbejdet som frivillige i Afrika i syv måneder. Her var de koordinatorer for Projekt Zambia gennem den danske forening Eventure. Et projekt med cirka 50 efterskoleelever og børnehavebørn, 10-20 frivillige fra Europa samt omkring 16 lokale ansatte. Det var en fantastisk oplevelse, og nu har de tabt deres hjerter til Afrika. Lige nu læser Line Breinholm Olsen Karen Blixens »Den afrikanske farm« for at genkalde sig lugte, lyde og stemningen igen. Familien har også lært af, hvordan de lokale forholder sig til døden, da de overhovedet ikke er bange for døden. Det er nemlig det eneste sikre de ved, når de bliver født. Og kommer de ud for noget faretruende, siger de lokale afrikanere typisk: »I dag var ikke min dag til at dø«.
    Foto: Jakob Stigsen Andersen
  • 1/: Alma Breinholm Olsen på 13 år underviste blandt andet nogle af eleverne i engelsk og passede også børnehavebørn. Her får børnene en lektion i, hvad man kan bruge moringa-planten til. Den har en masse sundhedsfremmende egenskaber, når man tørrer og bruger bladene i mad.
  • 1/: Det travleste kryds i miles omkreds. Den ene vej fører til hytterne til »Projekt Zambia«og den anden til nabolandsbyen. Familien Olsen har lært af afrikanerne at tage tingene mere roligt, for de kender ikke til stress, og alt er på Afrika-tid, hvor man typisk kommer en time for sent. Mindst.
  • 1/: Så store smil havde familien Olsen ofte på, da de var syv måneder i Zambia. For Afrika bød på massevis af gode oplevelser og venskaber - blandt andet med Kennedy Simpemba, i midten. Især Alma på 13 år, bagerst, blev så vild med Zambia, at hun allerede nu drømmer om at blive frivillig på projektet, når hun bliver en lille smule ældre.
  • 1/: Frida Breinholm Olsen på 10 år fik også en masse venner, da hun var med i Zambia. Her har hun lidt engelskundervisning om kroppen sammen med Gilbert fra nabolandsbyen Katoto. Han er elev på projektets efterskole. Den eneste dårlige oplevelse familien Olsen har haft i Zambia var at blive sendt til Tanzania af immigrationsmyndighederne for at få nye papirer. Det blev til en badeferie i frusterende uvished på Zanzibar i seks uger.

Olsenbanden fra Silkeborg har tabt hjerterne til Afrika

Familien Olsen fra Silkeborg har været syv måneder i Zambia med den danske forening Eventure. Her har de været sammen som familie - og alle tabt deres hjerter til afrikanerne
14. september 2018, 18.10

Fællesskab At være forældre i et trygt villakvarter i Silkeborg og så tage en beslutning om at pakke kufferterne og tage sine to døtre ud af skolen og med...

30 dages abonnement GRATIS - så kan du læse alt online indhold, læse e-avisen og få adgang til det elektroniske arkiv.

ja tak, lad mig prøve!

Allerede abonnent? Log ind
Mere Livsstil