Tip os log ind
  • 1/: Kasper Haarup har både unge og mere modne gaster med om bord på Edith og er meget bevidst om, at nogle af dem har både mere sejler- og livserfaring end ham selv. - Hvis en gast spørger, hvorfor vi gør sådan og sådan og har gode idéer til andre måder at gøre tingene på, så lytter jeg. Jeg er ikke for stolt til at tage mod gode råd, konstaterer han.
  • 1/: Gasterne (besætningsmedlemmerne) om bord på Edith er alle danskere. - Det er helt bevidst, for så foregår al kommunikation på dansk og vi undgår kommunikations-kiks, fortæller Kasper Haarup. Han har typisk syv-otte gaster med om bord ad gangen. Billedet her er taget i bugten Samana Bay i Den Dominikanske Republik.
  • 1/: Efter at have sejlet 19 dage i træk fra Tenerife og over Atlanten nåede Edith og besætningen den sydligste ø i Caribien, Tobago, den 25. december. Og kaptajnen havde naturligvis sørget for en julegave i form af røde shorts til alle, for blandt sejlerfolk giver det ret til at bære røde bukser i sejlklubben, hvis man har krydset Atlanten.
  • 1/: 24. december sad hele besætningen med nissehuer og sang julesange på Atlanterhavet. Først dagen efter var Atlanterhavdsfærden overstået, og juleaften blev derfor først om bord fejret 25. december, da Edith atter nåede i havn efter at have krydset verdens næststørste hav. På bordet var brune kartofler, and (ganske vist fra dåse), brun sovs og alt hvad der ellers hører sig til en traditionel dansk julemiddag.
  • 1/: Som kaptajn lægger Kasper Haarup stor vægt på sikkerheden ombord på Edith. Under sejlads på åbent hav bærer han og de øvrige besætnings-medlemmer redningsveste med livliner, som bliver hægtet på søgelænderet eller andet, når de står ved roret eller bevæger sig rundt på skibet.
  • 1/: Edith er opkaldt efter Kasper Haarups mormor. Han købte skibet i England, og Edith sejlede på næsten symbolsk vis ind på dansk farvand præcis et år efter, Kaspers mormor døde.
  • 1/: Når besætningen kaster anker, foregår turen til land i gummibåd.
  • 1/: Over lange stræk er besætningsmedlemmerne på vagt to og to.
  • 1/: Edith sejler i øjeblikket rundt i Caribien.
  • 1/: Der er højt til toppen af masten i Edith.

Ohøj fra Edith: Kasper har kurs mod fjerne kyster

Kasper Haarup fra Kragelund er uddannet cykelmekaniker, netop fyldt 26 år og er uden den store sejlererfaring på vej jorden rundt med det gode skib Edith
18. marts 2019, 16.00

KRAGELUND Hjemvé? Helt ærligt: Nej!Kasper Haarup fra Kragelund kommer ikke hjem foreløbig. I sidste uge fejrede han sin 26 års fødselsdag i Caribien om bord på ...

30 dages abonnement GRATIS - så kan du læse alt online indhold, læse e-avisen og få adgang til det elektroniske arkiv.

ja tak, lad mig prøve!

Allerede abonnent? Log ind
Mere Kragelund