Tip os log ind
Flere håndværkere oplever indbrud i deres biler.
Foto: Jakob Stigsen Andersen

Ny tyveteknik: Borer tre huller for at komme ind til dyrt værktøj

Metoden er brugt ved otte-ni indbrud i håndværkerbiler i Galtenområdet
28. maj 2019, 12.23

GALTEN/LÅSBY Snedige tyveknægte har taget en ny måde i brug, når de bryder ind i håndværkerbiler. De borer tre huller lige omkring låsen, og på den måde kan de påvirke låsepalen, så døren åbner sig.

Senest er metoden brugt ved et indbrud i en Ford Transit håndværkerbil, der var parkeret på Høørslevvej i Skovby. Den blev lænset for håndværktøj på et tidspunkt mellem fyraften fredag og lørdag middag.

Det seneste indbrud føjer sig til en række tilsvarende indbrud, som er begået i håndværkerbiler i Galten, Skovby og Låsby i det seneste par måneder.

- Der har været otte-ni indbrud i håndværkerbiler, og metoden med de tre huller er gennemgående, tilfælde, siger lokalbetjent Orla Aagaard, Galten.

Han har konstateret et mønster, der viser, at tyvene især er på færde i nætterne midt på ugen.

De mange indbrud i håndværkerbiler - i de seneste år omkring 8000 årligt på landsplan - er et problem for mange håndværksfirmaer. For der kan udmærket blive stjålet værktøj for 20.000-25.000 kroner ved et indbrud.

Fremgangsmåden med at bore tre huller omkring låsen for at bryde ind i en varevogn er politiet stødt på jævnligt i den senere tid, fortæller vicepolitiinspektør Lars Peter Madsen, Sydøstjyllands Politi i Horsens.

- Tyvene må åbenbart have kendskab til, hvordan bilen ser ud inde bagved. Det er alle mulige modeller, der bliver brudt op på den måde, siger han.

Sydøstjyllands Politi anholdt i torsdags en udenlandsk mand, der blev taget med en stor mængde stjålet håndværktøj. Han kan dog ikke umiddelbart sættes i forbindelse med de mange indbrud i Galten-området,

Men flere gange tidligere er udlændinge blevet stoppet af politiet, mens de var på vej ud af landet med biler, der var fyldt med stjålet værktøj, siger Lars Peter Madsen.


Ordet er ditMere Ry-Galten