Tip os log ind
  • 1/: Minigolf kan spilles som et rent hyggespil, men det er også en konkurrencesport, og den nye forening i Galten/Skovby satser på et baneanlæg til konkurrencebrug.
    Foto: Jens Anker Tvedebrink
  • 1/: - Der er altid en hyggelig stemning på en minigolfbane -og alle kan være med, fremhæver idémanden, Thomas Drivsholm. Privatfoto

Ny sport på vej til Klank: Minigolf

I morgen aften holdes stiftende generalforsamling i Klank Idrætscenter
24. oktober 2018, 10.35

GALTEN/SKOVBY For nogle år siden var det lige ved og næsten med en golfbane i Galten-området. Den blev ikke til noget, men nu er der særdeles gode chancer for, at området får en minigolfbane.

Idéen er fostret i det idérige Projektforum Galten/Skovby, og den har gode odds, når der i morgen, torsdag aften, holdes stiftende generalforsamling i den forening, der skal gøre planerne til virkelighed.


- Golfsportens lillesøster

Manden bag idéen er Thomas Drivsholm, Skovby. Han er efterlønner og selv ivrig golfspiller - men hans hjerte har også altid banket for minigolf.

- Minigolf er golfsportens lillesøster, kan man sige. Spillet er vokset ud af det putting-spil omkring hullet, der jo er en vigtig del af golf, siger Thomas Drivsholm.


- Altid hyggelig stemning

- Der er altid en hyggelig stemning på en minigolfbane. Folk griner og pjatter og mobber måske hinanden lidt i al gemytlighed. Og så er der det gode ved minigolf, at alle kan være med - lige fra de seksårige til seniorerne. Også folk i kørestol kan være med, hvis der er lagt fliser omkring banerne.


110.000 kroner skaffet allerede

Minigolf-projektet er kommet godt i vej, og Projektforum har allerede sikret sig 110.000 kroner til etableringen. Heraf er 50.000 kroner skænket af Galten Sparekasses Fond ved Jutlander Bank, mens firmaer, private og kommunale puljer har bidraget med resten.

Der er også sikret et areal til minigolfbanen - nemlig et område i den vestligste del af Klank Idrætscenter nedenfor AVK-hallen og vest for opvisningsbanen.


Målet er 400.000 kroner

Men der er et stykke vej endnu med hensyn til økonomien, for det koster anslået omkring 400.000 kroner at anlægge en minigolfbane af ordentlig kvalitet.

Baner anlagt i beton er de dyreste, mens eternit- og filtbaner er væsentligt billigere. Man kan også vælge en MOS-bane - Minigolf Open Standard - hvor der ikke er krav til materialer eller udformning, men de kan ikke bruges til konkurrence-minigolf.

- Så vi satser på at komme rigtigt i gang fra starten, siger Thomas Drivsholm.

Idealet er en bane med 18 huller, men mindre kan gøre også det - eventuelt, så en senere udvidelse kan tænkes ind i planerne.

Landskabsarkitekt Gitte Sauer, Galten, har givet tilsagn om at hjælpe med at give minigolf-anlægget en god placering i terræn og beplantning.

Den stiftende generalforsamling i morgen aften holdes i Klank Idrætscenter, og her deltager formanden for Dansk Minigolf Union, Leif Meitilberg, sammen med unionens udviklingskonsulent, Marianne Pedersen.

Der opstilles en demo-bane i AVK-hallen, hvor alle interesserede kan prøve spillet forud for generalforsamlingen.

På generalforsamlingen skal man godkende vedtægterne for den nye forening og nedsætte dens første bestyrelse.


Ordet er ditMere Ry-Galten