Tip os log ind
  • 1/: Røde Kors-Galten er blandt de frivillige foreninger, der deltager i messen. Her et glimt fra Røde Kors' genbrugsbutik på Søndergade i Galten.
    Foto: Jens-erik Sinnbeck
  • 1/: Morten Aagaard, der i dag er korshørspræst ved Kirkens Korshær i Aarhus, fortæller på messen om sit usædvanlige arbejdsliv.

Ny idé: Messe for de frivillige

Premiere i Bio Huset i Galten på torsdag
25. september 2017, 10.07

GALTEN De frivillige viser flaget i Galten på torsdag.

Her er der premiere på kommunens første frivilligmesse, der holdes i Bio Huset og samler en bred vifte af kommunens foreninger og gruppe, der udfører frivilligt arbejde.

Skanderborg Kommune - og ikke mindst Galten - har mange frivillige som hjælper andre, for eksempel flygtninge, ældre eller ensomme. Foreningerne fra Galten-området er i overtal blandt de i alt 18 deltagende foreninger og grupper, men der er også en række med, som dækker hele kommunen.

De deltager med stande, hvor de fortæller om, hvordan de arbejder med hvert deres tilbud. Så her bliver god mulighed for borgere, der går »med en frivillig i maven«, for at få et indtryk af de mange tilbud, der findes indenfor frivilligt socialt arbejde.

- Frivilligmessen er en fantastisk mulighed for at blive klogere på, hvordan man kan være frivillig eller blive hjulpet af en frivillig på det sociale område i Skanderborg Kommune, siger formanden for Socialudvalget, Christina Bottke (V).

- I foreningerne er der gjort et stort stykke arbejde for, at det skal blive en festlig dag, og jeg håber, at mange har lyst til at komme og få en snak med de frivillige og høre om de fællesskaber, man som frivillig kan blive en del af, siger hun.

Messen arrangeres af en bredt sammen sat arbejdsgruppe sammen med Følgegruppen for Frivilligt Socialt Arbejde.


Utraditionelt arbejdsliv

Et særligt indslag bliver et indlæg fra Morten Aagaard fra Kirkens Korshær i Aarhus, der fortælle om sin utraditionelle karriere. Han er uddannet teolog fra Aarhus Universitet, og var højskolelærer i nogle få år, hvorefter han blev generalsekretær for Det Danske Bibelselskab. Derfra kom han til Lego-koncernen, hvor han blev direktør for de sociale fonde. Herfra gik turen til Kirkens Korshær i Aarhus og efter 4 år som chef er han nu

korshærspræst med ansvar for at række ud til byens mange udsatte borgere.

Messen åbner sidst på eftermiddagen og strækker sig tre timer frem. Det er gratis at deltage og der kræves ingen tilmelding. Der serveres et let aftensmåltid undervejs. sinn


Ordet er dit