Tip os log ind
- Man skal brænde for det man laver, ellers kan det være ligegyldigt, siger Mogens Laustsen, der for nylig er skiftet fra adm. direktør til salgsdirektør i det firma, han selv skabte for knap 20 år siden.
Foto: Pr-foto

Ny fjer i hatten til Dansk Halbyggeri

Det hurtigt-voksende Galten-firma er nomineret til prisen Årets Ejerleder 2018
12. september 2018, 11.08

GALTEN Han har haft fart på, 54-årige Mogens Laustsen, der for knap 20 år siden etablere Dansk Halbyggeri.

Virksomheden har siden 2004 ligget på Klank og er i fortsat vækst.

Indenfor de seneste tre-fire år er medarbejderstaben omtrent fordoblet til nu 30 medarbejdere, og omsætningen har forlængst passeret de 150 millioner kroner.


Nomineret til pris

Så det går godt for Dansk Halbyggeri, der i dette efterår har fået en ny fjer i hatten. Virksomheden er blevet nomineret til prisen Årets Ejerleder 2018 - en pris, som revisionskoncernen PwC, Nykredit, Dansk Erhverv og Finans står bag.

I første runde kåres en regional vinder blandt de nominerede i hver region, og i Region Østjylland sker det 31. oktober.

Mogens Laustsen er opvokset i Galten og efter folkeskolen tog han på handelsskole. Efter eksamen kom han i lære på Galten Tømmerhandel, hvor han efterfølgende fik job.

- Da jeg var ansat som sælger i tømmerhandlen, fik jeg en tanke om, at jeg selv kunne gøre det lige så godt, eller måske bedre - så hvorfor ikke bare prøve, fortæller han.

Så den energiske unge mand købte Århus Lavpristømmerhandel.

Han arbejdede indenfor trælast og tømmerhandel i 15 år, men fik så mod på selv at gå ind i byggebranchen som entreprenør.

Han stiftede i 1999 sammen med sin kone Dansk Halbyggeri og solgte efterfølgende tømmerhandelen fra.

Først lå firmaet i Åbyhøj, men i 2003 sikrede Mogens Laustsen sig grunden på Klank, hvor han året efter opførte en hal til sig selv - og siden endnu én med plads til andre erhvervslejemål.


Leder-trekløver

I 2007 købte to af hans gode medarbejdere sig ind i Dansk Halbyggeri - hver med en tredjedel af aktiekapitalen. Det var Henrik Madsen og Steffen Søvsø, der fortsat sammen med Mogens Laustsen udgør ledelsen - så det er et ledertrekløver, der er hædret med nomineringen til prisen Årets Ejerleder.

Efter 20 år som administrerende direktør har Mogens Laustsen i øvrigt for nylig overladt stolen til sin kompagnon, Henrik Madsen.

Mogens havde lyst til at vende tilbage til det mere udadvendte arbejde med salg og kundekontakt, og Henrik var med på at blive ny adm. direktør. Så de to har byttet plads, og Mogens er nu salgsdirektør.


- Man skal brænde for det

Det har ikke været for at få kortere arbejdsdage, for han arbejder stadig lige så meget.

Men at slippe alt det administrative har givet ham lysten tilbage, fortæller han.

- Jeg er iværksætter i hjertet, og vil være med til at skabe og bygge. Man skal brænde for det man laver, ellers kan det være ligegyldigt, siger Mogens Laustsen.

Dansk Halbyggeri har efterhånden stået for omkring 1000 projekter over hele Danmark - haller både til erhvervslivet, skoler og idrætsforeninger og meget andet byggeri. Blandt de mere spektakulære var skibakken, som indgår i det store byggeri Amager Bakke.

Virksomheden samarbejder med flere arkitektfirmaer og har et netværk af omkring 100 håndværksfirmaer rundt om i landet, der hjælper til på byggeopgaverne.

Dansk Halbyggeri er ikke uvant med hæder, for den er både i 2008 og 2009 kåret som »gazelle-virksomhed« af Børsen og blev i fjor indstillet til prisen Entrepreneur of The Year 2017 af revisionskoncernen EY. sinn


Ordet er ditMere Ry-Galten