Tip os log ind
Jonathan Nackstrand/Ritzau Scanpix

Nu skal alle silkeborgensere følge VM

Et lokalt fodboldtalent er med på det danske VM-hold, nemlig Voel-drengen Kasper Dolberg. Nicklas Bendtner og Andreas Bjelland når ikke at blive VM-klar. Mike Jensen og Peter Ankersen er også udeladt
03. juni 2018, 19.24

Fodbold For få år siden løb han rundt og spillede på Silkeborgs IF's talentudviklingshold.

Om godt 14 dage er han med det danske landshold til VM i Rusland.

Kasper Dolberg.

Voel-drengen der på rekordtid er blevet et internationalt fodboldnavn, og nu er der nok ekstra god grund til at følge VM-turneringen, hvis man har lidt Silkeborg-stolthed i sig.

Dolberg er således blandt de 23 udvalgte, som skal præsentere Danmark til VM. Noget af en drengedrøm for de fleste i en meget ung alder.

Sommerens VM-slutrunde i fodbold bliver tilgengæld uden Nicklas Bendtner.

Rosenborg-angriberen har kæmpet for at blive klar efter en skade i højre lyske, men ifølge landstræner Åge Hareide er Bendtner ikke tilstrækkeligt klar til at kunne spille kampen mod Peru om to uger, og derfor er han ude af truppen.

Heller ikke forsvarskrumtappen Andreas Bjelland når at blive VM-klar. Simon Kjærs foretrukne makker i midterforsvaret har trænet for sig selv i denne uge, men han er ikke i forfatning til at komme med til Rusland.

Forsvarsspilleren fra Brentford var heller ikke med i lørdagens testkamp i Stockholm mod Sverige. Her var det i stedet Chelseas Andreas Christensen, som agerede Simon Kjærs makker i centerforsvaret.

Ud over Kjær og Christensen kan Åge Hareide benytte sig af Mathias »Zanka« Jørgensen og Jannik Vestergaard i centerforsvaret.

Åge Hareide har også sorteret midtbanespilleren Mike Jensen og højrebacken Peter Ankersen fra sin VM-trup.

Mike Jensen har længe været fast reserve i landsholdstruppen og Rosenborg-midtbanen har fået ros for sin gode indstilling trods reserverollen.

Åge Hareide har da også længe indikeret, at han ville være loyal over for de spillere, der har været med igennem kvalifikationen, men Mike Jensen bliver erstattet af Michael Krohn-Dehli.

Lørdag aften spillede Krohn-Dehli sin første landskamp i næsten tre år - dermed den første landskamp under Åge Hareide. Han startede på banen på den offensive midtbane i fraværet af Christian Eriksen.

Peter Ankersen er ud over Bjelland den af de fravalgte spillere med størst andel i VM-kvalifikationen.

FCK-backen var med i begge playoffkampe mod Irland og spillede forinden de første fem kampe i kvalifikationen, inden han blev ramt af en skade.

/ritzau/


Ordet er ditMere Sport