Tip os log ind
  • 1/: Traktoren på Theodors grav har han fået af sin bedste ven fra specialbørnehaven Solsikken i Resenbro, mens koen er et minde om, at Sofie Lyng altid sang »Jens Petersens ko« for ham. Julius kunne godt lide at se Barbapapa, så derfor har han den figur ved sig. Anden står der fordi »Rapanden Rasmus« var den sang, de sang for ham tit. Når Sofie Lyng besøger gravstedet, så tænder hun altid et lys for sine drenge.
  • 1/: 38-årige Sofie Lyng fra Resenbro har mistet sine to første børn. De havde begge en sjælden genfejl - »Leigh Syndrom«. Julius blev knap to år og lillebror Theodor blev knap fire år. Sofie Lyng sidder tit på bænken på gravstedet ved Linå Kirke, når hun tænker på dem, for her føler hun, at de stadig er tæt på hende. Sofie Lyng arbejder som kirkekoordinator i Hasle Kirke i Aarhus, da hun efter børnenes død gerne vil være i et job, hvor hun kan gøre en forskel for andre. Hun er uddannet cand. mag. i historie og film- og medievidenskab.
  • 1/: Sofie Lyng var gravid i ottende måned med datteren Isabella, da Theodor døde. Isabella er nu halvandet år og bringer så meget livsglæde og kærlighed ind i familien, hvor sorgen over Julius' og Theodors død dog stadig kan overvælde Sofie Lyng. Isabella er skabt med et befrugtet donoræg, så hun ikke deler nogen gener med sine storebrødre, der begge døde af en genfejl.
    Foto: Jakob Stigsen Andersen
  • 1/: Der er en bænk inde i Linå Kirke på første række til venstre, som Sofie Lyng ikke kan lide at sidde på. Der sad hun nemlig, da begge drenge skulle begraves. Ved Theodors dåb i kirken vidste de godt, at han også var dødeligt syg af Leighs Syndrom, derfor holdt de dåben som en privat dåbsgudstjeneste. Isabella er også døbt i Linå Kirke, så det hjælper på sorgen, der ellers fylder, når Sofie Lyng træder ind i det kirkerum, hvor hun holder af at sidde og mindes sine to sønner, der døde med syv års mellemrum.

Når to små børn dør fra deres mor

Sofie Lyng fra Resenbro har mistet to børn til en sjælden genfejl. En altoverskyggende sorg, der er svær at forstå, for sorgen bor stadig i Sofies hjerte
20. oktober 2018, 09.01

Sorg 2413. Så mange ord er brugt til at beskrive Sofie Lyngs historie. En historie som fra nu af kun tager knap ti minutter at læse.Sofie Lyngs historie...

30 dages abonnement GRATIS - så kan du læse alt online indhold, læse e-avisen og få adgang til det elektroniske arkiv.

ja tak, lad mig prøve!

Allerede abonnent? Log ind
Mere Livsstil