Tip os log ind
Helene Gigstad Fauske og direktør Jakob Mølgaard ser frem til samarbejdet i FCM. Den 20-årige bagspiller har underskrevet en treårig kontrakt med »hunulvene«.
Foto: Fcm Foto

Norsk stortalent skifter til FCM

Den 20-årige Stabæk-topscorer Helene Gigstad Fauske skifter til FC Midtjylland
20. februar 2017, 12.00

Håndbold FC Midtjylland har sikret sig endnu en nordmand til sin bagkæde.

I sidste uge var det Tonje Løseth fra tyske Metzingen, der blev præsenteret, og nu har FCM også fået papirer på det unge stortalent, Helene Gigstad Fauske.

Den 20-årige bagspiller skifter fra norske Stabæk, hvor hun er topscorer. Hun har underskrevet en treårig kontrakt med FCM gældende fra 1. juli.

- Jeg glæder mig til at skulle spille for FCM. I forbindelse med mit klubbesøg fik jeg et godt indtryk af personerne samt miljøet i og omkring holdet.

- Mit mål ved at prøve kræfter i en ny klub er at udvikle mig endnu mere som håndboldspiller. Og her tror jeg, at FCM er det helt rigtige valg for mig, siger Helene Fauske i en pressemeddelelse fra klubben.

Cheftræner Kristian Kristensen ser et stort potentiale i den unge norske bagspiller.

- Helene er et af Norges største talenter. Hun har noget ekstraordinært, som er sjældent hos de unge. Det kommer blandt andet til udtryk i hendes teknisk-taktiske evner. Helene læser spillet godt og har en fin fysisk profil. Vi tror på, at vi kan udvikle hende til et endnu højere niveau i samklang med vores rutinerede folk, siger cheftræner Kristian Kristensen.

Det 20-årige talent har allerede spillet to år i den norske liga og er en målfarlig bagspiller. Hun har også fået to kampe for det norske B-landshold - kaldet »rekrutjentene« - og har 53 Y- og U-landskampe på cv'et

- Vi ser et godt fremtidsperspektiv i Helene. Hun er en alsidig bagspiller, der passer godt ind i den kultur, som vi ønsker i klubben fremadrettet. Hun er hårdtarbejdende, og hendes gode spilforståelse kan udvikles til et meget højt niveau, siger Jakob Mølgaard Christensen, direktør i FCM Håndbold.


Simone Petersen rejser

Helene Fauske er den sjette tilgang, som FCM får på plads til den kommende sæson. De øvrige er ligatopscorer Trine Troelsen, den norske back Tonje Løseth, den svenske målvogter Jessica Ryde samt højrefløjene Anne Mette Pedersen og Annika Jakobsen.

Til gengæld søger playmaker Simone Petersen nye udfordringer.

- Vi har i FCM Håndbold været glade for Simones indsats og ønsker hende al mulig held og lykke på den videre færd, siger Jakob Mølgaard.


Ordet er dit