Tip os log ind

Nok er nok - byggeri ødelægger Silkeborgs natur

25. april 2019, 13.24

ERIKSBORGPLANEN Når man kører ad Nebelgårdsvej ses rådyr ofte på skråningerne på markerne.

Lige præcis her lever også de sjældne agerhøns. Glenter, lærker og musvåger stryger over markerne. Fiskeørn når man er heldig.

For kommunen er det område streger på en computer. Nok bedre kendt som etape 2 og 3 i Eriksborgplanen.

Men det er her, vi bor og her de vilde dyr bor. Nu skal hele området bebygges og urgammel kulturlandskab, det er her Grauballemanden levede, skal ødelægges for evigt.

Det er ikke kun i byen, at kommunalbestyrelsen er gået byggeamok. Herude mellem Grauballe og Gødvad er flertallet i byrådet klar til at nybygge et enormt område.

Ingen tænker på naturen og de næste generationer. Alt bliver ødelagt herude i et hug.

Første del af den såkaldte Eriksborgplan er allerede effekueret og gravemaskiner æder sig gennem landskabet. Mange af os, der bor herude, græder over tabet af naturen. Dårlig stil at byrådet ikke tager hensyn til os, som har boet i kommunen i mange år. Det gælder både i selve Silkeborg og herude - Som om kun det nye og tilflyttere har værdi. Men hvem har finansieret Silkeborg og byrådet indtil nu? Det har vi.

Vores hus stiger formentlig i værdi af at blive tilsluttet civilisationen, men jeg er ligeglad. Jeg vil hellere kunne høre naturen, og give de vilde dyr et sted at være.

Problemet er, at landmænd herude er mere end villige til at udstykke, og at entreprenører og byrådspolitikere kapitaliserer naturen efter min opfattelse.

Men hvis Silkeborg skal være en Naturhovedstad, skal der være natur tilbage, og det harmonerer ikke med, at Silkeborg i øjeblikket bliver cementeret i en bred bræmme omkring byen.

Det falder slet ikke i tråd med slogans som »Silkeborg midt i naturen« og »Outdoor Hovedstad«.

Vi kan ikke være by i naturen, når vi så massivt ødelægger den natur, som omgiver os.

Nok er nok. Nu må vi tænke ud af boxen.

Derfor disse forslag:

. Det vil styrke Silkeborgs grønne image og være innovativt, hvis området omkring Nebelgårdsvej, det vil sige etape 2 og 3 i Eriksborgplanen 2040, etableres som et rekreativt område:

. Lad området være, som det er nu, til dyr og naturoplevelser.

. Eller køb det hele op og etabler et fristed for dyr og mennesker. F.eks. med Grauballemandens mose, de små skove og bakker langs Nebelgårdsvej, som centrum.

Det vil give en fauna, som kan trække naturelskere til. Man kan oprette shelters til spejderne og turister. Oprette fugletårne, opføre hytter a la bronzealderen etc.

. Byg en Naturhøjskole herude efter norsk model, hvor miljøfolk uddannes. Mange af de studerende i Norge er danske. Der mangler en sådan skole i DK.

.Vi kan plante en kæmpe løvskov. Det vil sætte kommunen på landkortet som CO2-foregangskommune. Det vil også være passende i forhold til den Store Gødvadfredning


Ordet er ditMere Debat