Tip os log ind

Nødvendig indgriben i belastede boligområder

14. februar 2018, 11.57

Familiesammenføring Efter nye regler og kriterier strammes kravene for familiesammenføringer til imødegåelse af parallelsamfund. Disse tiltag rammer nu muligvis et boligområde i Silkeborg. Dette er ikke alle tilfredse med, herunder bl.a. Viggo Thinggaard, som spørger lokale foketingspolitikere, om de i det hele taget har været i området!

Det viser blot, at Viggo Thinggaard ikke har opfattet en snus af det hele. I alt for mange år har skiftende regeringer ladet stå til, og mange belastede ikke vestlige boligområder er opstået. Med hvad deraf følger af problemer. Det er da muligt, der ikke (heldigvis) er, nævneværdige problemer i området. Men forsætter udviklingen uden indgriben, kan man frygte, at området udvikler sig til en uheldig beboersammensætning ...

Det er netop dette, at tiltagene går ud på at forhindre. Men jeg må forstå, at dette synspunkt ikke deles af bl.a. V. Thinggaard. Derfor skylder kritikerne at komme med en altemativ løsning, hvis man ikke f.eks. vil være med til at ændre beboersammensætninger og forebygge parallelsamfund.

Jeg ser ikke V. Thinggaard, eller borgmesteren for den sags skyld, komme med forslag.

Borgmesteren som udtaler, at han »ikke anerkender alvorlige problemer i området«. Nej netop, men må jeg minde borgmesteren om, at der tidligere har været problemer og tæt på optagelse på ghettolisten. Borgmesteren mener vel ikke, at der først skal opstå problemer, inden der gribes ind.

For at imødegå dette indfører et bredt flertal, glædeligvis bestående af et bredt flertal i Folketinget herunder bl.a. Thinggaards og borgmesterens partier, nu kriterier, som kan medvirke til at imødegå yderligere belastede boligområder i landet«.


Ordet er ditMere Debat