Tip os log ind
Foto: Martin Ballund

Mindfulness eller mindfulless?

16. februar 2018, 12.33

Alternativt Det er bemærkelsesværdigt, at fagfolk enten ofte er for eller imod alternative behandlingsformer. I Sundhedsmagasinet på DR1 i denne uge tog tv-lægen Peter Qvortrup Geisling tilsyneladende skeptisk og nødtvunget med på et mindfulness-kursus, hvor en lægekollega i øvrigt deltog for anden gang.

Det var fra starten tydeligt på Peters mimik og attituder, at han fandt kurset mere komisk end faglig relevant, hvilket blev bekræftet af hans efterfølgende dumsmarte bemærkning om »at hvis han havde snorket højlydt, måtte han undskylde på hele statsradiofoniens vegne!«

Jeg er personligt ret neutral i spørgsmålet om alternative behandlingsformer kontra de kendte konventionelle. Til gengæld har jeg oplevet nye positive effekter, når jeg i det meget små har deltaget i nogle fremmede alternative islæt som tai-shi, meditation og akupunktur.

Mit største ønske for fremtiden er, at konventionelle og alternative behandlere i et samarbejde vil give hinanden en chance til gavn for alle os almindelige lægfolk og patienter, som sætter vores lid til, at I alle vil gøre jeres bedste for at hjælpe os, der har brug for hjælpen.


Ordet er ditMere Debat