Tip os log ind
- Esther var et sødt og smilende menneske, som vi gerne ville være sammen med, skriver Jørgen Møller Bitsch.
Foto: Jens Anker Tvedebrink

Mindeord, Esther Munk: Nu står hun ikke mere på trappen og vinker farvel

16. maj 2018, 11.45

Jørgen Møller Bitsch, Skovbyparken 11, Skovby, har skrevet følgende mindeord:

Esther Munk, Kroghsvej 27, Silkeborg, er død. Natten til den 9. maj sluttede et langt liv. Esther blev 92 år.

Hun var født og opvokset på Sejling Hedevej, hvor hun måtte tage del i hjemmets arbejde i mark og stald som den ældste i en søskendeflok på syv. Efter konfirmationen kom hun ud at tjene på gårde i nabolaget blandt andet på den gård, hvor hun mødte sin mand Kristian Munk.

I 1949 kom datteren Inger til verden og blev midtpunkt for den omfattende familie på begge sider. Efter Kristian Munks alt for tidlige død boede Esther på gården nogle år og hun arbejdede på systuen på Sejling Gl. Skole.

Senere solgte Esther gården og flyttede sammen med Inger på Kroghsvej .

Det blev til mange års fællesskab med deres årlige ferier i maj og september i Sæby og dagligdagen derhjemme. Ofte var de to rundt på plejehjem med deres sang og musik. Arbejdspladsen blev nu i mange år Kejlstruplund, ja længe efter pensionsalderen tog Esther et nap der.

Hun var et sødt og smilende menneske, som vi gerne ville være sammen med.

I 35 år har huset været hjemsted for et stykke Sejlinghistorie, da vi var fire gamle sejlinger, der mødtes her for at grave i lokalhistorien. Tre lokalhistoriske udstillinger var Esther også blandet ind i. Hun har skrevet sine erindringer om et spændende liv oplevet fra et hjem i små kår til de goder, vi kender i dag.

Nu står hun ikke mere på trappen og vinker farvel. Vi vil mindes hende med taknemlighed.


Ordet er ditMere Navne