Tip os log ind
  • 1/: Det helt store trækplaster for de unge ved dette års Hede Rytmer var The Minds of 99, som trak både unge og gamle ned foran scenen lørdag. Også Martin Jensen og Thomas Helmig fik de unge til at komme til festival.
  • 1/: En eftermiddag, som skulle være foregået med lytten ved hegnet, hygge og mad i byen, inden hjemturen til Sejs, endte lidt anderledes for de to 14-årige piger Sofie Nørgaard og Anna Lambæk. For de troede ikke, de skulle besøge Hede Rytmer inden for hegnet dette år. Men et opkald fra Sofie Nørgaards forældre ændrede situationen. De havde billetter til pigerne, og så fik de travlt med at komme af sted. For de ville faktisk rigtig gerne til Hede Rytmer.
  • 1/: Den ældste er 20 år - den yngste 17. Og alle arbejder de i H&M. De sad placeret med kolde drikkevarer og snacks uden for hegnet. Men de skulle alle ind til Hede Rytmer. Og pigerne var enige: Der er musik for alle. - Selvom festivalen hælder til den ældre generation, tror jeg også bare, vi tager af sted, fordi det er en stor begivenhed i Silkeborg, og vi er jo fra Silkeborg, så det vil man gerne støtte op om, sagde en af pigerne. De var samlet udenfor for at hygge inden festivalstart, og fordi de finder det nemmere at snakke sammen udenfor end inde på pladsen. - Og vi kan jo stadig høre musikken, sagde en af pigerne.
  • 1/: - Det handler ikke så meget om musikken, det er bare blevet en tradition at tage til Hede Rytmer. Der er god stemning, sagde 18-årige Magnus Rasmussen fra Bjerringbro og 19-årige Mathias Meier Jensen fra Them. De har begge været til Hede Rytmer mange gange, og mener bestemt ikke, at festivalen kun er for det ældre publikum. - Vi er ret vilde med programmet, men selvom kunstnerne nok henvender sig mere til de ældre, så synes vi da stadig, musikken er hyggelig, og vl vil gerne høre den under denne festival, siger de. Begge drenge går på handelsgymnasiet.
  • 1/: Festivalarrangør Oliver Zähringer havde i år prøvet at booke nogle kunstnere, som faldt i de helt unges smag. Blandt andet The Minds of 99 og Martin Jensen. - Der har generelt været bands i år med lidt mere gang i. Vi skal hele tiden forny os, og det ældre publikum har også kun fortalt mig, at de blev positivt overraskede over for eksempel Martin Jensen. Folk skal også opleve noget nyt, siger Oliver Zähringer.

Mere fokus på musik til unge i år

Hede Rytmer prøver at favne bredt, så der er noget for enhver musiksmag - ung som gammel. I år var der flere kunstnere, der henvendte sig til unge
28. maj 2018, 14.02

SILKEBORG De kan være svære at se. De helt unge under 20 år. Og hvis man lod øjet glide hen over festivalgæsterne i weekenden, var det var da også tydeligt at...

30 dages abonnement GRATIS - så kan du læse alt online indhold, læse e-avisen og få adgang til det elektroniske arkiv.

ja tak, lad mig prøve!

Allerede abonnent? Log ind
Mere Silkeborg