Tip os log ind
Foto: Jens Anker Tvedebrink

Mennesker i Ry midtby giver handel og liv

27. august 2018, 13.18

Boliger Hvor er det dejligt at se, at Ry Bytorv-projektet nu har mulighed for at blive færdiggjort. Det er prisværdigt, at driftige forretningsfolk og visionære byrådsmedlemmer har fundet sammen i et spændende og sammenhængende boligområde placeret i en midtbypark.

Rigtig mange borgere har i mange år efterspurgt mulighed for tidssvarende boliger i midtbyen, og her er muligheden med 45 boliger. Ry Cityforening har sammen med politikerne ønsket byfortætning, så der kommer flere mennesker i centrum, der er en forudsætning for, at de små forretninger kan overleve, her er det første spadestik til den vision.

Den vedtagne kommuneplan tillader byggeri i centrum af Ry i op til 4 etager, hvilket de driftige bygherrer har holdt sig inden for. Det bliver med en flot facadebeklædning, der sammen med de grønne områder vil give byen et præg af fremskridt. Bymidten har flere år været i stampe og i en sørgelig forfatning, hvorfor det vil været et ansigt vi kan være stolte af.

Det kan være lidt pinligt i debatten at se, at bygherrene, der nu lever op til sit ansvar, blive udlagt som grumme og profithungrende. Det er vel legalt, at hvis man investerer og tager risiko, skal man have mulighed for en fortjeneste. Den profitforskrækkelseskampagne der kører er meget pinlig.

Vi er mange, der glæder os til at se Bytorvsprojektet færdigt og få efterspørgslen på boliger dækket ind et stykke tid.


Ordet er ditMere Debat