Tip os log ind
Øst- og Midtjyllands medaljemodtagere fotograferet sammen med Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard, prins Joachim og Årets Æreshåndværker, Rasmus Tantholdt.
Foto: Flemming Jeppesen, Fokus

Medaljer til Østjyllands 25 bedste lærlinge

Lærlinge fra blandt andet Silkeborg og Favrskov Kommuner hædret på Aarhus Rådhus
22. maj 2019, 13.15

PRISUDDELING Medaljeprisen, 25 medaljer til de bedste lærlinge i Østjylland, er netop blevet uddelt af Prins Joachim på Aarhus Rådhus. Det er Aarhus Haandværkerforening og Dansk Industri, der hylder regionens bedste unge håndværkere og uddeler en særlig pris til Årets Lærling.

- De har ikke alene præsteret fornemme karakterer og demonstreret en faglig dygtighed langt ud over det forventede. Deres personlige egenskaber og menneskelige og faglige udvikling i deres læretid er det, der for alvor skiller dem ud fra mængden og er årsagen til, at deres firmaer og læremestre har indstillet dem til medaljer, siger bestyrelsesformand i Haandværkerforeningen, malermester Søren Dyhr fra Malerfirmaet Ernst Hansen, som håber, at medaljeprisen kan være med til at trække flere unge ind i håndværksfagene.


Mindst 10 i gennemsnit

- Danmark kommer til at mangle håndværkere i fremtiden, og de faglærtes status har ikke været højere i mange år. Så jeg håber, at de 25 unge, der modtager en medaljepris af HKH Prins Joachim, kan være til inspiration for tusinder af andre unge i det østjyske, siger Søren Dyhr.

Medaljerne går til de 25 bedste lærlinge, som har afsluttet en erhvervsfaglig uddannelse inden for industri eller håndværk på en virksomhed i en af følgende kommuner: Aarhus, Skanderborg, Silkeborg, Favrskov, Randers, Syddjurs og Norddjurs. Ved den afsluttende tekniske skoleuddannelse skal medaljemodtageren desuden have opnået en karakter på mindst 10 i gennemsnit.


Pris til Rasmus Tantholdt

Prisen som Årets Æreshåndværker går traditionelt til en østjyde, der har gjort sig særligt bemærket. En person, med rødder i Østjylland, der mestrer sit felt med en sådan dygtighed og i en sådan grad, at det er blevet kendt langt ud over Østjyllands grænser. I år gik prisen til journalist Rasmus Tantholdt.


Ordet er ditMere Navne