Tip os log ind
  • 1/: Det er siden mandag i sidste uge, at man fik startet op med produktionen af Ikea-møbelserien hos Tvilum i Kjellerup. De første dage gik med foliering og opskæring af de kæmpestore spånplader, inden møbeldelene blev lavet i maskingaderne, og først fra i torsdags gik pakningen af møblerne i gang i papkasser påtrykt de klassiske Ikea-varenumre, som kunderne skal tjekke, når de finder deres møbler på de kæmpestore reoler i varehusene.
  • 1/: Udviklings- og nøglekundedirektør Mogens Trads (til højre) og kvalitetschef Per Steneman Larsen hænger tunge vægte på de åbenstående låger for at sikre sig, at garderobeskabene ikke uden videre kan vælte, hvis for eksempel et barn skulle finde på at kravle op i en låge.
  • 1/: Fra Ikea har der nu gennem to dage været test af den nye møbelserie, både møblerne, emballering og transport bliver kontrolleret. Blandt andet er en lastbil blevet lastet med paller med møbler for derefter at køre en tur på fire timer på en udfordrende rute. Derefter bliver emballering og indhold tjekket for tryk og skader. Og der laves crash-test på pakkerne, der bliver »tabt« på gulvet på hjørnerne, for derefter at blive pakket op, og indholdet tjekkes for skader.
  • 1/: Operatør Holger Schjøter skal helst have så lidt at lave som muligt, for han er operatør i kontrolrummet, hvorfra alle opskæringsmaskinerne styres, og de maskiner skal helst køre perfekt og fuldautomatisk så meget af tiden som muligt. Det er først, når der er problemer, at operatøren må ud af sit rum og ned og justere på maskinerne i det omfang, det ikke kan klares fra kontrolrummet.
  • 1/: Møbler produceres også på ruller. For møblernes overfladebelægning er en folie, som spånpladerne beklædes med. Folien er en slags papir, der er blevet printet med det look, struktur og farve, som møblet skal have, og det limes på pladerne med helt almindelig skolelim, som det kendes fra sløjdtimerne i folkeskolen. Her er en ny rulle folie ved at blive hejst på plads i maskinen.

Møbler på højtryk til Ikea

Tvilum i Kjellerup kører på højtryk for at fylde kædens lagre op. I denne uge ruller de første fyldte lastbiler af sted mod Nordamerika
22. maj 2019, 14.00

KJELLERUP Tvilums afdeling på Fabriksvej i Kjellerup kan man fra nu af og frem til efteråret godt kalde en slags underafdeling af verdensomspændende Ikea. For...

Allerede abonnent? Log ind her
Mere Erhverv