Tip os log ind

Masser af arbejdskraft til Dansk Erhverv i EU

16. april 2018, 11.48

Arbejdskraft Chefkonsulent Peter Halkjær fra Dansk Erhverv glæder sig i MJA fredag 13.04.18 over, at flere er kommet i beskæftigelse, hvilket jo er dejligt, men går så videre med straks at ønske at Danmark skal åbne mere op for udenlandsk arbejdskraft.

Dansk Erhverv og Dansk Industri kører for øjeblikket en kampagne med dette formål, men de ser hele tiden bort fra at de allerede i dag har nærmest uendelig adgang til arbejdskraft. De kan søge i hele EU, og derudover kan de importere alle de specialister de ønsker fra resten verden.

Der er stadig millioner af arbejdsløse i EU, lad mig nævne at f.eks. Spanien stadig døjer med en arbejdsløshed på ca. 17 %, blandt de 19- til 25-årige endda 38 %. Der er altså masser af muligheder, men DE og DI har nok nærmere et drømmesyn om import af lavt betalt og ydmyg arbejdskraft fra f.eks. Indien eller Kina.

En af grundpillerne inden for EU er arbejdskraftens frie bevægelighed i Europa. Jeg synes, det er på tide at DE og DI tager dette seriøst og får arbejdstøjet på, og tegnebogen frem, i stedet for at drømme om nærmest at kunne bestille billig arbejdskraft fra hele verden på nettet.

I øvrigt er det bestemt ikke alle, der har fået noget ud af opsvinget, jeg tror mange stadig oplever både faldende offentlige ydelser og lavere offentlig service.


Ordet er ditMere Debat