Tip os log ind
Antallet af indbrud i private hjem falder markant i Favrskov. Fra 414 i 2013 til 291 i 2017.

Markant fald i indbrud i private hjem

Væsentligt færre indbrud i både julen og generelt i 2017 i Favrskov Kommune
12. januar 2018, 08.43

FAVRSKOV I julen blev der kun begået seks indbrud i private boliger i Favrskov Kommune. Til sammenligning blev der to foregående år begået henholdsvis 15 og 10 indbrud i julen.

Dermed følger Favrskov Kommune også den generelle udvikling i antallet af indbrud i Østjyllands Politikreds, hvor antallet af indbrud i julen i private hjem er 10 pct. færre end sidste år.

Østjyderne har i år anmeldt 164 indbrud i privat beboelse mod 187 indbrud sidste år, der indtil nu var det laveste antal juleindbrud i fem år. Så tendensen fortsætter altså i år med et fald på 10 pct.

- Det er positivt, at vi ser, at færre og færre østjyder får sig en ærgerlig overraskelse efter en hyggelig juleferie. Det er svært at sige, hvad årsagen til faldet præcist kan være. Det er et område, vi har stort fokus på, både ved at være på gader og stræder med gode råd til borgerne og med ekstra patruljering i de områder, som har været særligt plaget af indbrud. Det vil vi også arbejde målrettet med i 2018, for vi ser helst, at tallene kommer endnu længere ned, siger vicepolitiinspektør Carsten Kousgaard, Østjyllands Politi.


Tyve væk fra gaden

Han peger også på, at det er lykkedes at varetægtsfængsle flere formodede indbrudstyve i december:

- Vi er lykkedes med at holde flere tyve væk fra gaden i julen, siger Carsten Kousgaard.

De færre indbrud i julen flugter også med den generelle tendens for indbrud i Østjylland, hvor antallet af indbrud i privat beboelse er faldende. Siden 2013 er antallet af indbrud faldet med knap 30 pct. i Østjyllands Politikreds.

I Favrskov Kommune blev der i 2017 anmeldt 291 indbrud i private hjem. Det er det laveste tal de seneste fem år. Til sammenligning blev der anmeldt 414 indbrud i 2013, 348 i i 2014, 357 i 2015 og 298 i 2016.


Sikrer hjemmet bedre

- Rigtig mange østjyder er blevet bedre til at sikre deres hjem. Både ved at alliere sig med naboen via nabohjælp og ved at sikre huset med de teknologiske remedier, man kan få i dag. Så det er i høj grad også borgernes egen fortjeneste, at antallet af indbrud er for nedadgående, siger Carsten Kousgaard.


Ordet er ditMere Favrskov-Hammel